‘İş kazası kader değildir’ projesi kapsamında Türkiye geneli iş kazalarının önlenmesine yönelik toplantı yapıldı. Bulgaristan Maden İşçileri Sendikası Başkanı ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı danışması Vladimir Topalov, Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç’ın yanı sıra birçok yetkili katıldı. İnanç, "Gaziantep’te farklı bir programda uyguluyoruz. Bulgaristan’dan sendikacı arkadaşımızı getirdik. Oda iş kazası ve meslek hastalıklarıyla ilgili, uzman. Kendisi eğitimde verecek" dedi.

HEDEFLER VAR

‘İş kazası kader değildir’ projesinin tanıtımında, iş kazalarının azaltılmasının hedeflendiğini ifade eden Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, bu projeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla ortaklaşa yürüttüklerini söyledi. İnanç, “Biz öncellikle bugün Gaziantep’te ‘İş kazası kader değildir’ projemizin, Gaziantep ayağının seminerini vereceğiz. ‘İş kazası kader değildir’ projemiz çalışma bakanlığıyla beraber yürüttüğümüz bir projedir. Türkiye’de 5 ilde bu projeyi gerçekleştirdik. Gaziantep’te farklı bir programda uyguluyoruz. Bulgaristan’dan sendikacı arkadaşımızı getirdik. Oda iş kazası ve meslek hastalıklarıyla ilgili, uzman. Kendisi eğitimde verecek. Biz çalışanlarla beraber, iş kazalarına karşı meslek hastalıklarına karşı, farkındalık oluşması için bu eğitim seminerlerini veriyoruz. Çünkü sabah evimizde işe giderken, akşamda evimize sağlıklı dönmek istiyoruz" diye konuştu.

ÜYELERE EĞİTİM

"Bir şekilde çalışırken hayatımızı kaybetmek istemiyoruz" diyen İnanç, "Çalışırken sakat kalmak istemiyoruz. Bununla ilgili farkındalıklar oluşturmaya çalışıyoruz sendikamız 2009 yılından beri bu tür çalışmaları yapıyor. 2009 yılından beri Türkiye’nin 13 ilinde örgütlü, teşkilatımızda üyelerimize bu tür eğitimler veriyoruz. Bizim vermiş olduğumuz eğitimler, zamanla bizi haklı çıkardı. Çünkü biz bu eğitimleri, verdiğimizde Soma kazası olmamıştı, Ermenek kazası olmamıştı. Bu tür kazalara karşı farkındalık oluşmasını istedik. Sonuçta biz haklı çıktık ama üzülüyoruz. Bundan sonra Soma’lar, Ermenek’ler olmasın diye, bu çalışmalarımız devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR TOPLANTI

Bulgaristan Maden İşçileri Sendikası Başkanı ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı danışması Vladimir Topalov ise “Ben Murat Bey’e beni İş kazalarıyla ilgili programa davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bende bu toplantıyı sendikanızla yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için iş kazalarının önlenmesine yönelik her türlü soruyu bana da sorabilirsiniz” diyerek Bulgaristan Maden İşçileri Sendikasının sembolünü Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç’a hediye etti. İHA