Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Ekonomi Destek ve Teşvik Paketi”nde yer alan maddelerin hepsinin önemli olduğunu belirterek, “Bu paketle iş dünyası bayram hediyesini aldı” dedi.

Bartık, Başbakan Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında açıkladığı “Ekonomi Destek ve Teşvik Paketi”ne ilişkin, uzunca bir zamandan beri bu paketi beklediklerini söyledi.
Paketin bayram öncesi açıklanmasının iş dünyasını ayrıca memnun ettiğini vurgulayan Bartık,“Bu paketi bekliyorduk, çok yerinde bir karar, bunu bir başlangıç olarak görüyorum. Arkasından önemli kararların gelmesini bekliyoruz. İş dünyası 3 yıldan beri yeni şeyler bekliyordu. Hükumetin asıl önceliğinin ekonomi olması gerektiğini dile getiriyorduk, bu paketle ekonomi gündemiyle ilgili ilk adım atıldı. Bu paketle iş dünyası bayram hediyesi aldı” dedi.
Açıklanan paketin iş dünyasını tetikleyeceğini vurgulayan Bartık, açıklanan maddelerle ekonomik daralmadan çok daha kolay çıkılacağını vurgulayarak, “Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor. Yılın ikinci yarısında bizi inanılmaz heyecan bekliyor. Hükümetin iş dünyasını dikkate alması, yılın ikinci yarısında birçok rakamı değiştirecektir” diye konuştu. İHA