Koalisyon görüşmesinin üçüncü ve son tur randevusundan da olumsuz karar çıktı. Görüşmenin olumsuz sonuçlanması erken seçimi de gündeme getirirken, iş dünyası koalisyon sürecini yorumladı. İş dünyası, "Seçim olursa halkımız bundan önce nasıl cevap vermişse, yine nasıl cevap vereceğini çok iyi bilir" dedi.

MERİÇ: KOALİSYON KURULMASI TARAFIYIM

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, "Umudumuz hükümetin kurulması yönündeydi. Çünkü ekonomik şartlar, dünyadaki ve komşularımızdaki siyasi koşullar hükümet belirsizliğinin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu hale getiriyor. Komşu ülkelerimizdeki gelişmelerin Türkiye'ye olumsuz yansımaması için ciddi tedbirlerin alınması için koalisyonun kurulması taraftarıyım. Hayırlısı diyelim. Bu kararı verenlerin, olası bir erken seçimde halk nezdinde gereken cezayı alacaklarına inanıyorum" dedi.

YENER:İŞADAMI DA, HALK DA SÜRECİ İZLİYOR

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, "Hükümetin kurulması iş dünyasının beklentisiydi. Hükümetin kurulmasıyla ilgili bir beklentimiz vardı. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar var. Döviz yükseliyor. Bu borçlu için dezavantaj, döviz alacağı olan için avantaj gibi gözükse de, cari açığı, borçlanmayı olumsuz etkiliyor. Çok karamsar bir tablo görünmese de belirsiz bir süreç canımızı sıkıyor. Bir an önce yasal süreçlerin yerine gelmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı bir an önce parti kurma görevini ikinci partiye vermeli. Altını çizerek söylüyorum çok karamsar olmaya gerek yok. Yasal demokratik süreçler yaşanmalı. Çünkü bunu halk istedi. Halkta kimin bu süreçleri nasıl yürüttüğünü izliyor. İşadamı da, halk da süreci takip ediyor. Değerlendirmeyi yine halk yapacak. Seçim olursa değişim olur. Koalisyon görüşmeleri seçim sonuçlarını çok etkileyecektir" diye konuştu.

KÜÇÜKPARMAK: SİYASİ SONUCU OLACAKTIR

Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak,"Ben bu yönde beklentilerin oluştuğuna inanıyorum. Zaten görünen olumlu bir tablo yoktu, bekleniyordu. Piyasaların da bunu beklediğini tahmin ediyorum. Ama bu her şeyin sonu değil. Erken seçimde bir felaket değil. Erken seçim olursa, milletin iradesi ne olacağını belirleyecektir. Erken seçimde sonuçların tıpatıp aynı olmayacağını düşünüyorum. Bazı partilere artı bazı partilere eksi olarak dönecektir. İçinden geçtiğimiz sürecin, Türkiye'de yaşanan olayların bazı partilere siyasi sonucu olacaktır" dedi.

KÜSBEOĞLU:ÖZEL SEKTÖR YATIRIM YAPAMIYOR

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, "Biz hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Belirsizlik esnafı olumsuz etkiliyor. Tamamen piyasa durmuş durumda. Özel sektör önünü göremediği için yatırım yapamıyor. İnsanlar tedirgin. Piyasada alım gücü kalmadı, esnafımız siftahsız işyerlerini kapatmaktadır. Ancak her şey bitmiş değil. Seçim olursa halkımız bundan önce nasıl cevap vermişse, yine nasıl cevap vereceğini çok iyi bilir" dedi. Meral KINACILAR