Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ercan, gençlere Atatürk'ü öğrenme çağrısı yaptı. Gençlerin Atatürk'ü iyi okuması gerektiğini belirten Ercan, "Biz bu konuda her türlü desteğe hazırız" dedi.

Atatürk'ün bazı kesimler tarafından yanlış bilindiğini, doğruyu öğrenmenin yolunun da okumaktan geçtiğini söyleyen Ercan. "Okullarda Atatürk ile ilgili ders var mı yok mu bilmiyorum. Burada temel hedef Atatürk yurt için neler yapmıştır bunun okunması. Bakın bir Serv anlaşması imzalanmıştır. Atatürk Lozan anlaşması ile Türkiye'deki sınırları belirlemiş. Bunu hiç kimse önemsemiyor. Ama tarihte bu anlaşma Türkiye'nin tapusu niteliğindedir" diye konuştu.

İŞ AİLEDEN BAŞLAR

Ercan, her ailenin çocuğuna dini nasıl öğretiyorsa, Atatürk'ü de o şekilde öğretmeni gerektiğinin altını çizdi. "Bu iş aileden başlar" diyen Ercan, "Gençlere kapımız açık. Biz Atatürk'ü öğretme adına her türlü desteği veririz. Zaten üniversiteye hazırlık kitabını ücretsiz veriyoruz. Kütüphanemizde Atatürk'le ilgili kitaplar var. Bizimle irtibata geçsinler, derneğe gelsinler kitapları alıp okuyup, bize geri versinler. Gaziantep Atatürkçü Düşünce Derneği olarak en büyük hedefimiz kente yurt kazandırmak ve bu konuda da çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT