Karamsar - İyimser

Gaziantepli sanayici ve iş adamları Gaziantepspor ile Büyükşehir Belediyespor hakkında gazetemize özel açıklamalar yaptı. Gaziantepspor için karamsar olan ama Büyükşehir için iyimser ifadeler kullanan iş adamları, yeni sezon için düşüncelerini dile getirdiler. Bu arada geçmiş yıllarda Gaziantepspor’da top koşturan İbrahim Bugur ise yaşanan gelişmeleri ve düşüncelerini tüm çıplaklığı ile gazetemize anlattı.

İBRAHİM BUĞUR:

(Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu

Başkanı- Gaziantepspor eski futbolcusu)

YÖNETİMLE ŞEHİR BÜTÜN DEĞİL

Türkiye liginde oynayan bir ekibimiz var. Ancak son zamanlarda halkın yönetimle uyuşamamazlığı dikkat çeker noktaya ulaştı. Bu giderilmediği taktirde, dünyanın en iyi sporcularını getirseniz gene muvaffak olacağına ben inanmıyorum. Ne zaman ki yönetimle bu memleketin halkı taraftar birbirleriyle uyum içerisinde hareket etme yolunu seçerse başarılı oluruz. Ama şu futbolcu gelir, o başka şey.. En büyük bizim eksikliğimiz yönetimle halkın taraftarın uyum içerisinde olmamalarıdır.

SÜPER HOCADA FUTBOLCUDA GELSE BOŞ

Valla Okan Buruk genç bir çocuk, ben onu şimdi değerlendirmeye girersem yanlış olur. Ben o çocuğa başarılar diliyorum. Fakat Okan Buruk değil kimi getirseniz bu şekliyle hiç mümkün değil yani.. Geçen sene Sergen ile ne kadar oldu, 1-2 maç aldı zaten kurtuldular. Orda bir havayla ama her zaman o hava olacak diye birşey yok ve o havayı yakalayamazsınız. Yine kadromuzdan epeyce futbolcu gitmiş sanırım, onun için hocayla bilmem neyle değil en büyük uyumu bu kulübün yöneticileriyle, taraftar bu memleketin halkı anlaşabilmeli uyum içerisinde olabilmeli. Sen dünyanın en süper oyuncularını al, en süper hocasını getir. Taraftar sahaya gelmezse, çıkıp takımı desteklemezse, hiç birşey elde etme şansına sahip olamazsın…

BÜYÜKŞEHİRDEN UMUTLUYUM

Çok iyi birşey, o da memleketimizin takımı, ben eğer bu şehrin yetiştirmiş olduğu teknik arkadaşlar varsa, bunu dışarda aramanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Nurullah Sağlam başarılı bir çocuk, Nurullah Sağlam gibi başarılı olan, bizim hoca olan arkadaşlarımız var. Bu çocuklar, bu arkadaşlar bizde varken dışardan getirmenin anlamı ne. Ben bunu bilemiyorum bir türlüde çözmüş değilim. Ben Gaziantepspor da oynadığım zamanlar aynı kapasitede olan yerli futbolcular, bizler zaman zaman oynatılmazdı. Ama bizden kalitesi düşük dışardan gelen yabancı oyuncular devamlı ön sıralarda ilk 11'de top oynuyorlar. Yani şimdi bu hoca getirme, filanda bunun gibi birşey. Yani aynı kapasitedeki insan elinde varken niye dışardan getiriyorsun, daha ucuz paraya, daha özverili, bu memleketi benimsiyen çocuklar durduğu yerden, bunu dışardan aramanın anlamı yok. Yazık ediyoruz hem memlekete yazık ediyoruz, hem kendimize yazık ediyoruz. Yalnız Nurullah Sağlam değil, başına yönetici olarak gelen Abdulkadir ve İsmet arkadaşlar bunlar camianın içinde yetişmiş büyümüş çocuklar, bunlara destek vermek lazım. Bir maç kötü olur, üç maç kötü olur ama destek vermek lazım. Bunların şevkini kırmamak lazım bir maç kaybettik üç maç kaybettik tamam bunların ki demememiz lazım. Çünkü senin elindeki bu yetişmiş hoca, vasfını kazanmış insanlar varken aynı kapasitede ve ya daha düşük insanları getirip boşa bu memleketin parasını vermenin alemi yoktur. Ben bu memleketin çocuklarıyla başarıya ulaşacağına inanan bir arkadaşım…..

AHMET AYÇİLEK

(Modelland yönetim kurulu başkanı)

ZORUMUZA GİDİYOR

Okan Buruk ile anlaşmasını tavsiye etmiyorum. Gaziantepspor evet Okan Buruk'u getirdi. Malum geçmiş dönemde gördük, Elazığsporu küme düşürdüyse, Gaziantepsporu kesin küme düşecek bir takım olmuştur. 3 yıllıkta bir sözleşme yaptı, transfer yok zaten, elimizdeki iyi futbolcuları satıyoruz, ama yerine futbolcu almıyoruz. Alt yapıdan yetiştiremiyoruz. Artısına gelince İbrahim Kızılın başkanlığını zaten tavsiye etmiyorum. Gaziantepli bir tane babayiğit çıkıpta ben Gaziantepliyim kardeşim, ben bu takımın başına geçeciğim diyen birisi çıkmıyor. Ben Gaziantepli olarak hakikaten Gaziantepsporun taraftarı olmaktan utanıyorum. Biz zaten küme düşmekten son anda kurtulan bir Gaziantepsporuz. Oysa biz UEFA da top koşturan bir Gaziantepspor u görmüştük. Şöyle söylemek gerekirse Okan Buruk zaten Elazığsporu küme düşürmüşse, Okan Buruk gibi bir teknik direktörü, başarısı olmayan teknik direktörü Gaziantepin başına oturtmuşsun, sen bundan ne beklersin, bir Gaziantepli olarak sen ne beklersin ki, ben Gaziantepspora hiç bir faydası olacağını tahmin etmiyorum.

BÜYÜKŞEHİR’E DESTEK VERMELİYİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gaziantep'in kendi öz takımı olduğu için gerçekten takdire şayan takip ediyorum. Nurullah Sağlam ile anlaşmış. Çok güzel çok hoşuma gitti. Hakikaten Mehmet Polat ın döneminde iken de Gaziantep Büyükşehir Belediyede küme düşmekten son anda kurtuldu.Ama inşallah Nurullah hoca, Gaziantepli, kendi vatanımızın, toprağımızın insanı, başarı sağlayacağına eminim, elimden gelen yani kendimce elimden geldiği kadarıyla Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespora hem maçlarını kaçırmamak, hemde gerekirse yapabileceğim birşey olursa yardımda bulunabilmektir.

BÜLENT AKINAL

(Akınal Bella yönetim kurulu üyesi)

AVRUPAYA OYNARKEN NE HALLERE DÜŞTÜK

Gaziantepsporu eskisi gibi çok iyi görmek istiyorum ama bi Gaziantepli olarak çok iyi yerlerde görmek istiyoruz. Çünkü Gaziantepli artık alışmış senelerdir 1. ligde Gaziantepspor ilk 4'e, ilk 5'e , ilk 6'ya oynayan bir takım vardı zamanında. Ama şuan tabi yönetimsel bazı sorunlar mevcut onun neticesinde futbolcuda ekmek parası için çalışıyor, onlarda tabi ücretlerini, paralarını alamadıkları taktirde oynayamıyorlar, çok çok üzülüyoruz. Hatta şuanda Büyükşehir Belediye canlanmış durumda orda da baya yönetimsel değişiklikler oldu. Evde Gaziantepsporun forması var bende, 6 tane formam var ama çıkıpta şuanda dışarıya giyemiyorum. Çok giymek istiyorum ama giyemiyorum. Bir Gaziantepli olarak Gaziantepspor bizim ruhumuzdur. Onu en iyi yerlerde görmek istiyoruz. Yönetim krızinin bir an önce çözülmesini istiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR'İ DESTEKLİYORUZ

Yani Şuanda Büyükşehiri desteklemeye başladık, açıkca söyleyim.. Çünkü bilindiği üzere bizde Cevdet Akınal da yönetimde, as başkan görevinde. Tabi Gaziantepsporu bırakma sözkonusu değil. Muhakkak Gaziantepspor gene eskisi gibi eski yerlere gelecektir, eski başarılarını kazanacaktır. Gönlümüz artık bir tarafta da Büyükşehir Belediyede olacak. İnşallah o da Süper Lige çıkar, iki takım oluruz. Muhakkak desteğimizi her zaman arkalarında hissederler…..