İran'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
Devlet televizyonu depremde en az 40 kişinin öldüğünü duyurdu. Depremde yüzlerce kişinin öldüğünden endişe ediliyor.
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, İran'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Pakistan sınırına yakın bölgedeki deprem Türkiye saatiyle 13.44'te meydana geldi.
İran, ilk olarak 8.0 olduğu belirtilen depremin büyüklüğünü 7.5 olarak duyurdu.
'BİNALARI TAHLİYE EDİN' EMRİ
BBC ve AP’nin haberlerine göre, deprem, Körfez bölgesi ve Ortadoğu’da hissedilirken, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yüksek binalar sallandı, yetkililer binaların tahliye edilmesi emrini verdi.
PAKİSTAN'DA EN AZ 1200 BİNA YIKILDI
Sınırda meydana gelen depremde en az 1200 binanın yıkıldığı bildirildi. Pakistan Meteoroloji Kurumu en büyük hasarın ülkenin İran sınırındaki Taftan’da meydana geldiğini belirtti.

 Yüksek şiddetli sarsıntıda en az bin 200 ev ve dükkanın yıkıldığını, binaların altında kalan yüzlerce kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği duyuruldu.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİ
Arama kurtarma ekiplerin bölgeye gönderildiği olaydaki olası kayıpların olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Depremin meydana geldiği bölgenin Sistan ve Belucistan olduğu belirtildi. İran Sismoloji Merkezi, depremin derinliğini 18 kilometre olarak verdi.
İran’ın Buşehr eyaletinde 9 Nisan’da 6.1 büyüklüğünde meydana gelen depremde en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.
GEÇEN HAFTA DA SARSILMIŞTI
İran'ın güney batısında 10 Nisan'da meydana gelen ve 6.3 büyüklüğündeki depremde 37 kişi hayatını kaybetmiş, 850 kişi yaralanmıştı.

Geçen hafta meydana gelen depremde Buşehr yakınlarındaki nükleer santralın hasar görmesi olasılığı endişe yaratmış, ancak santralin zarar görmediği açıklanmıştı.
SON 35 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ
İran'da 16 Eylül 1978'de Tabas'ta meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.
SUUDİ ARABİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ
Deprem, Suudi Arabistan’ın doğu bölgelerinde hissedildi. Yerel kaynaklar, depremin Suudi Arabistan’ın doğusundaki El-Hubar ve Ed-Dammam kentlerinde hissedildiğini belirtti.
Körfez’in karşısında bulunan Dubai’de dünyanın en yüksek binalarından biri olan 828 metrelik Burj Khalifa da sallandı.
İran'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 
Devlet televizyonu depremde en az 40 kişinin öldüğünü duyurdu. Depremde yüzlerce kişinin öldüğünden endişe ediliyor.
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, İran'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Pakistan sınırına yakın bölgedeki deprem Türkiye saatiyle 13.44'te meydana geldi.İran, ilk olarak 8.0 olduğu belirtilen depremin büyüklüğünü 7.5 olarak duyurdu.'BİNALARI TAHLİYE EDİN'EMRİBBC ve AP’nin haberlerine göre, deprem, Körfez bölgesi ve Ortadoğu’da hissedilirken, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de yüksek binalar sallandı, yetkililer binaların tahliye edilmesi emrini verdi.PAKİSTAN'DA EN AZ 1200 BİNA YIKILDISınırda meydana gelen depremde en az 1200 binanın yıkıldığı bildirildi. Pakistan Meteoroloji Kurumu en büyük hasarın ülkenin İran sınırındaki Taftan’da meydana geldiğini belirtti.

 Yüksek şiddetli sarsıntıda en az bin 200 ev ve dükkanın yıkıldığını, binaların altında kalan yüzlerce kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği duyuruldu.ARAMA KURTARMA EKİPLERİ GÖNDERİLDİArama kurtarma ekiplerin bölgeye gönderildiği olaydaki olası kayıpların olup olmadığı henüz bilinmiyor.Depremin meydana geldiği bölgenin Sistan ve Belucistan olduğu belirtildi. İran Sismoloji Merkezi, depremin derinliğini 18 kilometre olarak verdi.İran’ın Buşehr eyaletinde 9 Nisan’da 6.1 büyüklüğünde meydana gelen depremde en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.GEÇEN HAFTA DA SARSILMIŞTIİran'ın güney batısında 10 Nisan'da meydana gelen ve 6.3 büyüklüğündeki depremde 37 kişi hayatını kaybetmiş, 850 kişi yaralanmıştı.

Geçen hafta meydana gelen depremde Buşehr yakınlarındaki nükleer santralın hasar görmesi olasılığı endişe yaratmış, ancak santralin zarar görmediği açıklanmıştı.SON 35 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİİran'da 16 Eylül 1978'de Tabas'ta meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.SUUDİ ARABİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİDeprem, Suudi Arabistan’ın doğu bölgelerinde hissedildi. Yerel kaynaklar, depremin Suudi Arabistan’ın doğusundaki El-Hubar ve Ed-Dammam kentlerinde hissedildiğini belirtti.Körfez’in karşısında bulunan Dubai’de dünyanın en yüksek binalarından biri olan 828 metrelik Burj Khalifa da sallandı.