Irak ve Irak’a ihracat sorunları Gaziantep’te masaya yatırılıyor

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’nin Almanya’dan sonra en büyük ihracat gerçekleştirdiği ülke konumunda olan Irak’la ilgili son dönemlerde yaşanan olaylar ve ihracatla ilgili sıkıntıların masaya yatırılacağını söyledi.

Çıkmaz toplantıya Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın başkanlık yapacağını açıkladı. Çıkmaz, “Bilindiği gibi Irak 2011 yılından bu yana ülkemizin Almanya’dan sonra ikinci büyük ihraç pazarıdır. 2013 yılında bu ülkeye 11,9 milyar ABD Doları ihracat gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan ülkemiz Irak’ın en fazla ithalat yaptığı ülke konumundadır. Ancak son dönemde adı geçen ülkede yaşanan gelişmeler sonrasında ihracatımızda çeşitli sıkıntılar yaşanmaya başladığı gözlenmektedir" dedi.

YARIN YAPILACAK

Toplantının çarşamba günü saat 10'da yapılacağını belirten Çıkmaz, "Bu çerçevede, son dönemde yaşanan gelişmelerin ülkemizin Irak’la olan ticari ilişkilerine yönelik etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan YILDIRIM başkanlığında ilgili kamu kurum/kuruluşları, STK’lar ve Irak’a ihracat yapan firmaların katılımı ile 09 Temmuz 2014 Çarşamba günü 10:15-13:00 saatleri arasında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Hizmet Binası’nda bir değerlendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya büyük bir katılımın olacağına inanıyoruz” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT