Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nın kardeş odalarından Musul Ticaret Odası’ndan bir heyet GTO’yu ziyaret etti.
Musul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yousif Gaddawi başkanlığındaki heyet GTO Başkanı Eyüp Bartık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek iki kent arasındaki ticari ilişkileri geliştirme yönünde görüş alışverişinde bulundular.
Bartık, görüşmelerde Irak’ın Türkiye ve Gaziantep için önemli bir pazar olduğunu belirterek ilişkileri daha da güçlendirme gayretinde olduklarını söyledi. Bartık, “Irak hem Türkiye için hem de Gaziantep için önemli bir pazar. 2013 yılında Gaziantep ile Irak arasındaki ticaret hacmi 2 milyar 288 milyon dolara ulaştı. Her geçen gün artan ticaret hacmimizi kurumsal bir zemin üzerinde daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda ilk adımımızı GTO Erbil Ticaret Ofisimizi açarak attık. Biz zaten aynı coğrafyanın insanlarıyız. Ticari partnerliğimizin yanında kültürel kardeşliğimiz de mevcut. Mutlaka bu ilişkiler gelecekte daha da büyüyecektir. İki kardeş Oda olarak bu gelişime birlikte katkı sağlayacağız, her türlü işbirliğine hazırız” şeklinde konuştu.
“Ticari yatırımlarımızı Gaziantep’e yapmak istiyoruz” diyen Musul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yousif Gaddawi ise, Türkiye ile Irak’ın komşuluktan öte kardeş iki ülke olduğunu söyledi. Gaddawi, “Hem yakınlığı hem köklü bir geçmişe sahip olan kültürel ilişkiler düşünüldüğünde Gaziantep bizim için oldukça önemli bir kent. Güçlü ve zengin tüccarların olduğu 4 milyon nüfuslu Musul olarak ticari yatırımlarımızı Gaziantep’e yaparak ticari ilişkilerimizi ilerletmek istiyoruz” dedi.