Sosyal paylaşım sitesinden Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tepkileri üzerine çeken Mustafa Armağan'ın Gaziantep'te söyleşiye katılacak olması, Atatürkçüleri ayaklandırdı. Büyükşehir Belediyesi'ne giden STK Platformu temsilcileri söyleşinin iptal edilmesini istedi. CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan ise belediyeye çağrıda bulunarak, bu söyleşinin iptalini istedi.

Gaziantep'teki STK'lar platformunu temsilen Add Başkanı İsmail Tümer, CKD Başkanı Sevilay Kale Çete, ÇYDD Başkanı Filiz Serin, Tanrı Dağı Turancılar Derneği Genel Başkanı Mete Büyükmurat, Gaziantepliler Tarih Kültür Derneği adına Metin Başbekçi, Gaziantep Lisesi Mezunlar Derneği yöneticisi Sinan Taycan, Tabibler odasından Ahmet Doğan Yardı, Büyükşehir Belediyesi Başkan yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve genel sekreter Deniz Köken'i ziyaret ederek, Mustafa Armağan' ın kamuoyunda ve Stk' larda yarattığı rahatsızlığı dile getirdi.

İPTAL EDİLSİN

Atatürkçüler, "Atatürk düşmanı olduğu herkesçe bilinen bu kişiyi ödüllendirir gibi Gazi Mustafa Kemal' le aynı ismi paylaşan Gazi Şehrimize gelerek söyleşi yapacak. Bu biz Atatürkçüleri çok rahatsız etmekte. Ramazanlık günlerde gerginliklere neden olmaması için, olası protestolara, olası tatsızlıkların önlenmesi için söyleşinin iptal edilmesini talep ediyoruz" dediler. Belediye yetkilileri, konuyu değerlendireceklerini belirtti.

ARMAĞAN ÇAĞRISI

CHP Şahinbey Belediye meclis üyesi Uğur Kalkan, Armağan'a verilecek ücreti sordu. CHP Meclis üyesi Kalkan, belediyeye gönderdiği mailde, konuşmalarında ve sosyal medya hesaplarında Mustafa Kemal'i put olarak nitelendiren Armağan'ın Gaziantep ve Büyükşehir Belediyesi adına facia olduğunu belirtirken, şunları söyledi:"Gaziantep ve Gazi Mustafa Kemal bizler için ayrılmaz iki değerdir. Kendini bilmezlerin Atatürk hakkında söyledikleri, Atatürk'ü bilakis yüceltir. Ömrünü ülkesi ve milleti için çalışarak geçiren Ulu Önder sadece ülkesinde değil dünyanın bir çok yerinde saygıyla ve özlemle anılmaktadır. Atatürk ve Cumhuriyet hakkında söylemleri ortada olan, bu ülkenin rejimiyle kavgalı olan bu şahsın halkın paralarıyla Ramazan etkinliğinde konuşmasını doğru bulmuyorum. Bir vatandaş olarak bu etkinliğin iptal edilmesini talep ediyorum. Ayrıca bu zata ödenecek olan para miktarının da kamuoyuna açıklanmasını talep ediyorum. "