Gaziantep'te Çetinkaya kavşağında dün öğleden sonra yaşanan nefes kesici olaylarda korkulan olmadı. Sivil polis ekiplerinin takip ettiği ancak kim veya hangi örgüte mensup oldukları bilinmeyen kişilerin bulunduğu Diyarbakır plakalı otomobildekiler, takip edildiklerini anlayınca polislere bomba attı. Ama bombanın mucize eseri patlamayışı sonrası yaşanan gelişmeler, kentte büyük tedirginlik yarattı. Haftalardır Gaziantep'te canlı bomba söylentisiyle hareket kazanan bu gelişme sonrası, kaçan sanıklar yakalandı ve araçta bir intihar yeleği ile 2 bombanın bulunduğu belirtildi. Polisin yakaladığı bu kişilerden birisinin intihar yeleğini giymediği ve polisin takibiyle eylemin önüne geçildiği ifade edildi. Bu iki kişinin IŞİD bağlantısı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

OLAY NASIL GELİŞTİ

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombalı saldırı olacağı bilgisi üzerine 2 şüphelinin bulunduğu 21 FN 027 plakalı aracı takibe aldı. Polislerin peşinde olduğunu fark eden şüpheliler, otomobili Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda durdurdu. Araçtan inen şüpheliler, arkalarında bulunan sivil polis aracına el bombası attı. El bombası patlamadı, yaya olarak kaçan şüpheliler ise kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobildeki aramada ise çok sayıda patlayıcı madde bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

BÖLGE ULAŞIMA KAPATILDI

Gelişme üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç ile ekip sevk edilirken, polis 2 şüphelinin gözaltına alındığı araçta patlayıcı bulunup bulunmadığının belirlenmesi için bölgeyi yaya ve araç ulaşımına kapattı.

OTOMOBİLDEN İNTİHAR YELEĞİ ÇIKTI

Olayın ardından bölgede zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi alan polis, şüphelilerin otomobilinde uzman ekipler tarafından arama yapıldı. Bomba robotunun da kullanıldığı aramaların ardından otomobilde 1 intihar yeleği ile 2 el bombası bulundu.

SALDIRGANLARIN IŞİD BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

İntihar yeleği ve bombalara incelenmek üzere el konulurken, gözaltına alınan ve IŞİD ile bağlantılı olduğu tahmin edilen 2 şüphelinin Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmalarına başlandığı bildirildi.