Polisin düzenlediği hücre evi operasyonunda IŞİD'in sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz üzerindeki intihar yeleğini patlatıp parçalanarak öldü. Dün gece dehşetin yaşandığı operasyonun yapıldığı bölgedeki tahribat günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Operasyonda kardeşi Hacı Ali Durmaz ile kendi eşi ve 2 çocuğu yara almazken, 'canlı bomba' olarak yaşamına son veren Yunus Durmaz'ın, irtibatlı olduğu kişilerin son günlerde yakalanması ve sıranın kendisine geldiği korkusuyla gece bile intihar yeleği ile uyuduğu ortaya çıktı. Yunus Durmaz'ın ölümünün ardından evde yapılan aramada bir çanta dolusu para, kilolarca bomba, bir çuval dolusu fünye, bilye, tüfek, tabanca ve mermiler ele geçirildi.
Kamuoyu, dün gece kendisini patlatan Yunus Durmaz ile sağ ele geçirilen kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın adını Diyarbakır'da HDP mitingine, Suruç'ta, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklamasına ve Ankara Gar Meydanı'ndaki mitinge düzenlenen bombalı saldırıların planlayıcısı olarak öğrendi. Gerçekleşen diğer IŞİD eylemlerinde de adı geçen ve 'canlı bomba' eylemi yapabilecekleri belirlenerek aranan Durmaz kardeşler, İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler' listesinde de yer aldı. Kırmızı listede yer alan Yunus Durmaz'ın başına 4 milyon lira, mavi listedeki Hacı Ali Durmaz'ın başına ise 1.5 milyon lira para ödülü konularak aranmaya başladı.
İNTİHAR YELEĞİ İLE UYUYORMUŞ
Polisin daha önce ulaştığı bilgiler ve operasyonun ardından yapılan incelemede Durmaz kardeşlerin son dönemde hareket alanı bulamadığı saptandı. Özellikle 1 Mayıs'ta yapılan bomba yüklü araçla saldırı sonrası sıkışan Yunus Durmaz'ın, irtibatlı olduğu IŞİD'in üst düzey yöneticilerine 'Beni yakalayacaklar ama teslim alamayacaklar' dediği bunun için intihar yeleği ile dolaştığını ve kendisini patlatacağını söylediği bilgisine ulaşıldı.
PATLAMANIN TAHRİBATI ORTAYA ÇIKTI
Bu arada Yunus Durmaz'ın kendisini patlatarak yaşamına son verdiği olayda 3 katlı evin çatısında oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamayla birlikte çatıdaki briket duvarın kırılarak evin avlusuna düştüğü, polislerin açtığı ateşle duvarlarda da mermi izlerinin bulunduğu görüldü. Yine sokakta bulunan çok sayıdaki evin camlarının patlamanın şiddetiyle kırıldığı, bazı evlere de kurşunların isabet ettiği görüldü.