İntihar eden 33 yaşındaki işadamı Osman Özmen'in organları ailesinin onayıyla bağışlandı. Özmen'in böbrekleri, akciğeri ve karaciğeri nakil bekleyen 4 kişiye umut oldu.

Beyaz eşya mağazası sahibi Osman Özmen, geçen pazartesi günü Güneykent Mahallesi'ndeki evinde tabancayla kafasına ateş ederek intihar etti. Ağır yaralanan Özmen'in, bugün tedavi gördüğü Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü genç işadamının yakınları organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine yapılan operasyonla Özmen'in 2 akciğeri, 2 böbreği ve karaciğeri alındı. Akciğerleri Ankara'da tedavi gören bir hastaya, 2 böbreği ve karaciğeri Gaziantep'teki hastalara nakledilecek.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Cumali Emir, organ bağışı konusundaki duyarlılığı için Özmen ailesine teşekkür ederek şöyle konuştu: "Pazartesi günü ateşli silah yaralanmasıyla hastanemize gelen hastamız ilk tedavinin ardından yoğun bakıma alındı. Burada tetkik ve tedavisi devam ederken beyin ölümü tanısı konuldu. Bizde ailesiyle görüştük ve organlarını bağışlamalarını istedik. Ailede sağ olsun organ nakli konusunda örnek bir davranış göstererek ameliyata izin verdi. Hastanın her iki akciğeri, 2 böbreği ve karaciğerini nakil için aldık. Duyarlı oldukları için tekrar teşekkür ediyorum."