CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Akif Ekici, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimizi ziyareti öncesi ve sırasında yolların çok önceden trafiğe kapatılmasını eleştirdi. Ekici, "Gaziantep cumartesi günü resmen hayalet şehri yaşadı. Şehrin trafiğini, şehrin esnafının alım satımını, ticaretini çökerttiler, insanlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadılar" dedi. CHP heyeti olarak gazetemizi ziyaret eden Akif Ekici, Ökkeş Özekşi'ye gelişmeleri anlattı.

HAYALET ŞEHİR OLDUK

'İktidarın genel başkanı da Başbakan da seçim propagandası yapacak, en doğal hakkıdır. Ancak şehri yaşanmaz hale getirmemek kaydıyla' diyen Akif Ekici, "Cumhurbaşkanı geldiğinde insanlar sokağa çıkmaktan imtina etmiştir. Bu korku imparatorluğunun resmidir. Gaziantep'te cumartesi günü resmen hayalet şehri yaşadı. Şehrin trafiğini, şehrin esnafının alım satımını, ticaretini çökerttiler, insanlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadılar. Şehrin valisi ve emniyet yetkilileri de buna ön ayak olmuştur" diye konuştu.

HAYAT FELÇ OLDU

Gaziantep'in sıkıntılı günler geçirdiğini, uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğundan söz edilmesinin yanısıra, dünyadaki terör örgütlerinin merkezi haline geldiğini belirten Akif Ekici, "IŞİD'ın darphanesi Gaziantep'te çıkıyor, patlayıcı yığınakları apartman dairelerinin altından çıkıyor. Emniyet bununla ilgilenmeli, ama Başbakan'ın şahsını korumakla ilgili gayret içindeler. Cumhurbaşkanı veya Başbakan bir şehre geldiğinde şehrin hayatı felç oluyor. Cumhurbaşkanı veya Başbakan böyle bu kadar korunmaya muhtaç hale gelmişse, halktan bu kadar tepki alır hale gelmişse, o göreve devam etmemesi gerekir. Biz caddelerde, sokaklarda tek başımıza geziyoruz. Halka zulüm etmedik, halkın yararına hizmet yapıyoruz o yüzden halk bize sahip çıkıyor" dedi.

CANLI BOMBA DEVLET HASTANESİNDE MUAYENE OLUYOR

'Bizim milli istihbarat teşkilatımız var. Bunların görevi nedir bu canlı bombaların darphanelerin veya diğer terör örgütlerinin merkezlerinin takibini yapmak bunları bertaraf etmektir' diyen Ekici, "Ama bunları yapmak yerine twitter, facebooktan Başbakanla, Cumhurbaşkanıyla ilgilii olumsuz sözlerin takibini yapmakla ilgileniyorlar. Örgüt karargahların adresleri bilindiği halde müdahale edilmediğini duyuyoruz. Canlı bombalar 1.5 yıl devlet hastanesinde muayene oluyor, hem de başbakasının kimliğiyle tedavi oluyor" dedi.

TEHLİKE BURADA

İktidar partisinin seçim sürecinde devlet ve belediyelerin bütün gücünü kullandığını, kural tanımayan, hukuk tanımayan bir yapının olduğunu söyleyen Akif Ekici, "Bütün tehlike burada. Yoksa bugüne kadar belediye gücünü, hükümet gücünü işbaşındakiler kullandılar. Ama bu dönem fütursuzca, hukuksuzca, kuralsızca bunu kullanan bir yapı var" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI SİYASET YAPIYOR

Belediye başkanlarının hizmet yerine siyaset yapmalarını eleştiren Ekici şunları söyledi:"Bülent Arınç çıkıyor Ankara belediyesi parsel parsel satıyor diyor. Bizde ise Gaziantep belediyeleri parsel parsel satıyor. 81 vilayetimiz var. Biz sonuncu sıradayız. 27 hayırsever okul yaptırmak için sırada bekliyor. Vali arsa gösteremiyor. İmar planları yapılırken şehrin eğitim, sağlık, spor, yeşil alanları hesaplanarak imar planları yapılır. Ancak yapılan meclis toplantılarında imar tadilatlarıyla planlar değiştiriliyor, okul alanları yeşil alanlar, AVM, rezidansa çevriliyor. Belediye başkanlarının bunlarla ilgilenmesi lazım. Ama belediye başkanları siyaset yapıyor. Belediye başkanı bir partinin değil, seçildikten sonra şehrin belediye başkanıdır. Fakat maaselef bir partinin gençlik kolu veya il başkanı gibi görev yapıyorlar. Gaziantep halkı bunu grüyor. Hizmet yerine, trafik sorununu çözeceleri yere, imar planlarını düzgün hale getirecekleri yere şimdi kapı kapı dolaşıyor partiisine oy istiyorlar. 1 Kasım'da halk bunlardan hesap soracak" şeklinde konuştu.

BU DEFA CHP'YE OY VERİN

Ekici, seçmene çağrıda bulunarak, "1 Kasım günü lütfen sandığa gidin. Tatilinizi bir gün daha erteleyin. Daha önce başka partilere oy vermiş olabilirsiniz, ancak bu defaya mahsus geleceğimiz için CHP'ye oy verin" dedi.

SUCU:KAMU İHALE KURUMU DEVRE DIŞI

CHP Şehitkamil ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mehmet Sucu da, kamu ihale kurumunu tamamen devre dışı bırakıldığını öne sürerek, "Şirkete devret yandaşlarını çağır teklif al. İş bu hale geldi" dedi. Meclise çok fazla imar tadilatı gelmesini de eleştiren Sucu, "Gündeme gelen maddelerden 60'ı imar tadilatı" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR