İslahiye'de geçtiğimiz gün gece yarısı, bir lokantanın önünde karnını doyurmak için bekleyen bir köpek, bir arabadan pompalı tüfekle açılan ateş sonucu can verdi. Duyarlı vatandaşlar olayı önce polise, polisin ilgilenmemesi üzerine de Canlı Hayatını İyileştirme Derneği'ne bildirdi. Olaya el koyan CAHİDE gönüllüleri, köpeğe otopsi yaptı, ardından da Valilik, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, müftülük ve Emniyete şikayet dilekçesi verdi.

POLİS İLGİLENMEMİŞ

CAHİDE Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Cengiz, olayın 23 Ocak gecesi meydana geldiğini, İslahiye'de,

sabaha karşı 03.00 civarında çarşı içindeki bir lokantanın önünde, bir arabadan pompalı tüfekle köpeklere ateş edildiğini ve bir köpeğin öldürüldüğü bilgisini aldıklarını belirterek, "Olaya şahit olan kişi, birilerinin, plakası bizde saklı olan bir araçtan pompalı tüfekle ateş edip kaçtıklarını, vakit kaybetmeden emniyete gittiğini, plakayı verdiğini fakat emniyette hayvan ölümü olduğu için ilgilenmediklerini söyledi. Duyarlı vatandaş, sokak hayvanlarına eziyet etmenin ve öldürmenin İslahiye ilçesinde kanıksanan ve normal karşılanan bir durum olduğunu, vicdanen rahatsız olduğunu ifade ederek bizden yardım istemiştir" diye konuştu. Cengiz Bayram ilçeye gidip köpeği aldıklarını, veteriner Metin Toy tarafından yapılan otopside köpeğin ateşli silahla vurulduğunu tesbit ettiklerini ifade etti.

GEREĞİ YAPILSIN

CAHİDE olarak ilgili kurum ve kuruluşlara şikayet dilekçesi verdiklerini belirten Bayram, dilekçede ilgili kurum ve kuruluşlardan şu taleplerde bulundu:"Emniyet Müdürlüğününün İslahiye ilçesinde acilen çalışma yapmasını, suçluların bulunup cezalandırılmasını, İlçe müftüsünün camilerdeki vaazlarda hayvan hakları konusuna yer vermesini, İlçe Jandarma komutanlığının kırsal bölgelerde hayvan hakları konusunda vatandaşı bilgilendirme çalışmaları yapmasını, Ayrıca sokak hayvanlarıyla ilgili 5199 sayılı Hayvanları Koruma yasasına göre ilçede bugüne kadar; Belediye sokak hayvanlarıyla ilgili ne tür çalışmalar yapmıştır, barınak ve beslenme alanları var mıdır? Emniyet'e yansıtılan, ateşli silahla çarşı ortasında pompalı tüfekle vurulan köpek hakkında ne çalışma yapmıştır?

Konuya ilişkin uygulamanız hakkında 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu gereğince yasal suresi içinde tarafımıza bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz."

Meral KINACILAR