Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın gerçekten anayasa mahkemesi başkanlığına yaraşır bir açıklama yaptığını söyledi. Elibol, "İnşallah uyarıları anlarlar, ama gördüğüm kadarıyla sanki anlamamakta direniyorlar" dedi.

KENDİSİ İÇİNDE KÖTÜ OLUR

Haşim Kılıç'ın vurguladığı birçok şeyin ülkemizde sorun olarak devam ettiğini belirten Ali Elibol, "Ben her konuşmamda söylüyorum, yürütme ve yasama aynı kişinin elinde. O kişi eğer denetlenmezse, yargıyı da da aynı güç eline geçirirse kendisi içinde kötü olur, otoriterleşir. Şu andaki MİT, twitter, YouTube'la bu otoriterleşme eğilimleri yavaş yavaş belli oluyor" dedi.

İNŞALLAH DEMOKRASİYE DÖNÜLÜR

'Sayın Haşim Kılıç'ın bu sözleri bir fren görevi de görür' diyen Elibol, "İnşallah uyarıları anlarlar, ama gördüğüm kadarıyla sanki anlamamakta direniyorlar. Şu anda Haşim Kılıç'ı da diğerleri gibi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Oysa Haşim Kılıç'ın söyledikleri hakikaten çağdaş demokrasilerde, çağdaş devletlerde olması gereken şeyler. Kılıç, tarihi uyarı görevini yaptı, bu uyarılardan inşallah muhatapları gerekli dersi çıkarır ve tekrar demokrasiye dönerler" diye konuştu.

Meral KINACILAR