5544 Sayılı Kanun kapsamında yetkilendirilen ve Gaziantep’te tek yetkili belgelendirme kuruluşu olan Sercan Eğitim Mesleki Yeterlilik Sınav Belgelendirme Yönetim Kurulu Başkanı Selver Karadağ, inşaatçıların SSK primlerinin ilk 48 ayını devletin ödeyeceğini ifade etti.

Karadağ Gaziantep’te ilk ve tek yetkili belgelendirme kuruluşu olarak ilk çalışmayı Adıgüzeller İnşaat Firması ile yaptıkların, zorunlu olarak alması gereken bu belgeler sayesinde firmalarının işçilerinin 48 ay primlerini devletin ödeyeceğini ifade etti.

MYK BELGESİ ŞART

Karadağ konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen ve belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgeleri almaları zorunlu hale getirilmiştir. 31 Aralık 2016 tarihinden sonra Tehlikeli ve çok Tehlike mesleklerde çalışanlar MYK belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılmayacak ve cezai müeyyideler uygulanacaktır. Sistemin teftişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerince yapılacak ve belgesiz çalışan her kişi için işverene aylık 500,00-TL idari para cezası kesilecektir. Bu kanuna göre verilen idari para cezalarının tebliğinden itibaren 1 ay içinde ödenecektir" dedi. BÜLTEN