İbrahim Apa, Ticaret Odası ve KOSGEB destekli gerçekleşen fuar ziyareti ve iş gezisine, dünyanın bir çok ülkesinden 700 firmanın katıldığına dikkat çekerek, 36 bin metrekare kapalı alan üzerinde gerçekleştirilen fuarı yaklaşık 35 bin profesyonel ziyaretçinin ziyaret etmesinin de son derece önemli olduğunu söyledi.

KENDİNİ GELİŞTİREN BİR KONUMDA

Gaziantep'in her zaman inşaat sektöründe kendini geliştiren bir konumda olduğunu belirten Apa, "Bulunduğumuz nokta ile yetinmeden, daha iyilerini yapmak ve sektörümüzü dünya ülkeleri ile rekabet eder düzeyde tutmak adına, Londra'daki fuar son derece verimli geçti. Meslektaşlarımız sektörde üretilen yenilikçi ürünleri yerinde görmekle birlikte, bire bir görüşmeler de gerçekleştirdi. Fuarda özellikle; yeni mimari uygulamalar, enerji tasarrufu, çevreye duyarlı inşaat malzemeleri ve ısıtma-soğutma teknolojileri gibi alanlarda ve sektörde yaşanan son gelişmeleri de yerinde görme fırsatı bulduk" diye konuştu.

YURTDIŞINA AÇILIM ÖNEMLİ

Gaziantep'in Ortadoğu bölgesine olan coğrafi konumu nedeniyle, özellikle Suriye'nin yeniden inşasında aktif rol üstlenebileceğini inandıklarını da ifade eden İbrahim Apa, bu anlamda sektörün yurt dışına açılmasına her zaman sıcak baktıklarını da sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ

FOTO:

***