İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, okullarda bakım onarım ihalelerinin erken yapılması ve öğrencilerin inşaat çalışmaları altında eğitim-öğretim görmemesi önerisinde bulundu.

İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, 2015 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alarak, okulların bakım onarım işlerinin ihalesinin erken yapılması ve Eylül'den önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Çakıcı ayrıca, taşımalı eğitimde de ihalenin erkene alınması, Aralıktan sonra öğrencilerin taşınmaya başlandığını belirterek, "Eylül ayında taşıma başlamalı. Ve veliler kaymakamlara sık sık gelip taşımayla ilgili şikayette bulunmamalı" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, okulların bakım onarım ihaleleri ve taşıma sistemiyle ilgili toplantılar yaptıklarını ve bu konuda gerekli talimatı verdiğini söyledi. Yanmaz 1 Eylül'de onarımların bitmesi talimatını verdik. Ayrıca bir öğrenci de olsa zamanında okula taşınacağını belirtti. Yanmaz, "Ağustos ayında ihalelerimizi yapacağız. Ekimde, Kasım'da hiç bir veli taşımayla ilgili kaymakamın yanına gitmeyecek" dedi. Meral KINACILAR