Türkiye genelinde, 2005-2007 yıllarının inşaat sektörü açısından çok olumlu geçtiğini, 2008-2010 yılları arasında ise bir daralma yaşandığını belirten Gündüz,"'Sektördeki daralma, 2011 yılı ile birlikte yerini gelişmeye bıraktı. 2011 yılının ikinci yarısından itibaren, hızlı bir gelişme yaşandı ve bir önceki yıla göre bu gelişme yüzde 12 oranlarına kadar çıktı. Özellikle konuta büyük talep var. Bu talebe karşılık vermek için çok büyük toplu konut projeleri hayata geçiriliyor. Bankaların, konut kredilerini yükseltmiş olmasına karşın bu talep devam ediyor. Örneğin, daha önce yüzde 0,65 olan konut kredi faizleri yüzde 1'in üzerine çıkmasına karşın, konut talebinde bir düşüş yaşanmadı. Özellikle, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Kocaeli ve Gaziantep gibi illerde konut talebi sürekli artıyor. Bu talebe karşılık da çok büyük konut projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılıyor" dedi.

KONUTLARI BİLİNÇLİ ALIN

Özellikle hızlı nüfus artışının yaşandığı büyük illerde, insanların konut ihtiyacında da sürekli artış yaşandığına işaret eden Gündüz, ihtiyaç duyulan bu konutların yapımı kadar, seçimi konusunun da çok önemli olduğunu vurguladı. 
Gündüz, Konut alımı yapılırken, sadece konutun bulunduğu mekan, inşaatta kullanılan boya, mobilyalar gibi daha çok gözle görülebilecek fiziksel özelliklere dikkat edildiğine işaret etti.Gündüz, inşaat sektöründeki gelişmenin devam ettiği bir süreçte, özellikle ev ve iş yerine ihtiyacı olanlara alım yapmaları tavsiyesinde bulunduğunu, ancak, bunun bir yatırım olarak çok fazla getirisi olmayacağını sözlerine ekledi.