Gaziantep Üniversitesi'nin içerisinde yer alan okul, yeşil alan ve yol olarak gözüken arsaya, Rektör Ali Gür'ün konut yapmak istemesinin yankıları sürüyor. Mimarlar Odası'nın itirazından sonra İnşaat mühendisleri odası da ilgili yerlere itiraz dilekçesi verdi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, "Üniversitenin genişleme sahasının imara açılmasıyla ilgili gerekli itirazımızı yaptık. Üniversitenin içerisinde yer alan İnşaat mühendisliği bölümünün laboratuvarlarının kapatılıp, başka bölümleri yer yok diye verilirken, üniversite sahasının imara açılması bu ne perhiz bu ne lahana turşusu oluyor. Madem üniversitede genişleme sahasına ihtiyaç yok, yere ihtiyaç yok o zaman niye bizim laboratuvar başka bölümlere veriliyor" dedi.

CİHAZLAR KULLANILMAZ HALE GELDİ

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, üniversitenin genişleme sahasının genişlemesi ve imara açılmasıyla ilgili tüm itirazları yaptıklarını söyledi. Konuyu Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdiklerini belirten Çeliktürk, "Biz bu yapı bilim dalı laboratuvarlarının iptal olmaması için çok uğraştık. Müteahhitler dernek başkanı, ticaret odası. Rektöre söylememize rağmen bizim laboratuvarları lav ettiler. İçindeki milyonluk cihazlar kullanılmaz hale geldi" diye konuştu.

6-7 AYLIK KONU

Çeliktürk, bu gelişmelerin 6-7 ay önce yaşandığını söyledi. "Bu yapı bilim dalı laboratuvarını havacılık bölümüne verdiler" diyen Çeliktürk, "Merkezi laboratuvar diye deney yaparlar diye. Oysa Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinde okuyan öğrenciler Türkiye'deki sayılı öğrenciler arasında. Gaziantep'te bu kalitede mühendis yetişmesinin en önemli nedeni ise bu laboratuvar. Şimdi buranın kapatılması ve başka yerlere verilmesi ister istemez inşaat mühendisleri öğrencilerinin geleceğini etkimiyor. Kaldı ki, üniversitenin genişleme sahasının tapulu halde imara sokulması kabul edilecek bir şey değil. Bizi ve üniversite öğrencilerinin önümüzdeki yılları açısından doğru değil" şeklinde konuştu.

İTİRAZIMIZI YAPTIK

Çeliktürk, alan ile ilgili itirazlarını sunduklarını belirterek, "Bu konu çok önemli. Madem böyle bir yer sıkıntısı var burayı niye konuta geçirip, tapulu hale getiriyoruz. Yarın başka bilimsel bölümler açabiliriz. Onlara yerlerimiz olduğu zaman ne yapacağız ? Yapacak birşey yok. Anladığım kadarıyla burası hazinenin elindeki tek yer. Direk üniversitenin hemen kullanacağı bir alan. O yüzden buraya sahip çıkılması gerekir. Mahkeme süresi adaletli bir şekilde işlerse itirazımızı gözönüne alırlar diye düşünüyorum" dedi.

ÜNİVERSİTE ALANLARI ÇOK ÖNEMLİ

Çeliktürk son olarak, "Üniversite alanları gerçekten çok önemli. Şehrin içerisinde bir üniversitemiz var. Türkiye çapında kaliteli eğitim veren bir üniversite. Bizbununla övünüyoruz. Şimdi sahalarına da sahip çıkmamız gerekiyor. Fıstık ağaçları kesiliyor, binalar yapılıyor. Bizim genişme sahalarımız, hemen inşaat yapacağımız sahalarımız var iken burayı konuta dönüştürmemek lazım. Yer yok diye verilmesi ve tekrar arazinin imara açılması hiç doğru değil. İtirazımızı geleceğimiz için üniversite öğrencileri için yapıyoruz" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT