Bu inşaat işlerinden bir türlü anlamadım gitti.. Ama nedense şansımdan hep inşaat konularında ne kadar alengirli işler varsa bana anlatılıyor ve dert yanılıyor.. Kaçaklar, usulsüzlükler, yeşil alanlar, eğitim alanları, sağlık alanları ve 100. Yıl sınırları içerisinde olanlar.. Allah’a şükür Rize’deki o binayı yapacak kadar kör değil bizimkiler ama yine de sinek pis olmasa da mide bulandırıyor.. Şimdi Yamaçtepe’den de geliyor kulağıma bazı şeyler.. Yeşilliği sadece renk olarak sevenlerin, bunu betona çevirmedeki başarılarını doğrusu şaşkınlıkla seyrediyorum.. Ama bunları konuşa konuşa bayağı bilgi sahibi oldum yapı ve inşaat konularında.. Bu gidişle beni inşaatçı veya belediyelerde bir sorumlu yapacaklar herhalde.. Ancak düzgün işlere kafam çalışır da, sakat ve alengirli işlerde beynimin anahtarları hep kilitlidir.. Bundan da son derece mutluyum.. Haaa, iflah olurmuyum ? işte orası kocaman bir soru işareti.. Vicdanen oluyorum da, cüzdanen o işlere kafam çalışmıyor… adsiz-011.png
BÜYÜKŞEHİR BU İSTİFAYI KONUŞUYOR BİZİM HABERİMİZ OLMAMIŞNeyse dönelim konumuza.. Bu konu belki çok sevdiğim bazı arkadaşlarımı üzebilir.. Ama hoşgörsünler beni, çünkü mesleğimi yapmak zorundayım.. Son günlerde Büyükşehir Belediyesinin iki kadın müdürü konuşuluyor. Bazıları ikisi de kesin istifa etti diyorlar. Bazıları biri istifa diğeri izine ayrıldı ama dönüşte emekliliğini isteyecek iddiasında bulunuyor. Sıkıntının dışarı sızmaması için çaba gösteriliyor ama mızrak çuvala sığmıyor.. Konu tabii ki inşaat işleriyle ilgili.. Son olay, Metro çevresindeki bazı firmalara ayrıcalık tanınması.. İnşaatçılardan bu olayı duymayan kalmamış..Kalabalık bir inşaatçı grubuyla bir sohbette bana “bu gelişmeden haberiniz varmı ?”dediler.. “Yok valla” dedim.. Şaşırdılar ve “vay be senin nasıl haberin olmaz. Antep çalkalanıyor bu işten”diyerek alaycı bir şekilde bana baktılar.. Anlattılar kısaca tabii.. Anladığıma göre, Yapı denetim ve büyükşehir denetim ekipleri Metro civarındaki iki büyük firmanın yaptırdığı binalar için için tutanak tutmuş, kat fazlası için. Bunlardan birisi olan manav sebze misali normale dönmüş.. Öbürü kökten süzme yoğurdu gibi o tutanak kararını hiçe sayarak üretmeye devam etmiş... İşte ne olduysa bundan sonra olmuş.. Belediyenin bu işlerden yani imardan sorumlu bayan müdür tepki göstermiş, baskı yapılınca direnmiş ve istifasını vermiş. Ardından bu gelişmeden rahatsız olan başka bir bayan müdür de tepki göstermiş ve emekliliğini isteyeceğini söyleyerek şimdilik kaydıyla izne ayrılmış..“Allah allah” dedim kendi kendime.. “Mutlaka duyardım bunu niye duymamışım ben”diyerek şaşkınlığımızı dile getirdim.. Ardından “yazıp gönderebilirmisiniz bana gelişmeleri” dedim.. Hemen karşıdan gelen cevap “ama yayınlayabilirmisiniz” oldu.. Haliyle göndermeleri için ısrar ettim.. Nitekim geldi.. Şimdi çoğunluğu teknik olan bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.. Yanlışı, yalanı varsa, sayfam açıktır.. Herkesin yetkili yetkisiz görüşlerine saygım var, mutlaka yayınlarım.. Yeter ki hakaret olmasın.. Hadi lafı uzatmayayım ve bana gönderilen bilgileri sizlerle paylaşayım..

İŞTE O MAİL VE YAPILAN İDDİALARSAYIN ÖZEKŞİ.. DEDİĞİMİZ GİBİ SİZE BU BİLGİLERİ YOLLUYORUZ.. YER, METRO ARKASI KADI DEĞİRMENİ BÖLGESİ FİRMA İSMİNİ VERMEK İSTEMİYORUZ.. AMA ZATEN HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR.. BİLİNDİĞİ GİBİ, METRO BÖLGESİ İMAR PLANINDA SPOR TESİSİ, DEPREMDE TOPLANMA SAHASI, SAHRA HASTANESİ BÖLGESİ OLARAK PLANLAMA YAPILMIŞTI. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR PLANINI DEĞİŞTİREREK ZEMİN+15 KAT YÜKSEKLİK VE KAKS: 2.3 OLARAK PLANI DEĞİŞTİRMİŞTİ. BU DEĞİŞİKLİĞİ YAPMADAN ÖNCE ODALARLA VE MÜLK SAHİPLERİ İLE İSTİŞARELER YAPARAK BU YENİ PLANDA BELEDİYEYE DÜŞEN MÜLKLERİ 100.YIL PARKI İÇERİSİNDEKİ ŞAHISLARA AİT ARAZİLERDE DEĞİŞİM YAPARAK 100.YIL PARKININ DEVAMINI KURTARACAKTI. BU TAAHHÜT İLE METRO ARKASINDAKİ MÜLK SAHİPLERİ BELEDİYE HİSSESİNE DÜŞEN YERLERİ 100.YIL PARKINDAKİ SAHIS MALLARI İLE TAKAS YAPILACAKTI.

FAKAT BAĞIŞ İŞLEMİ SONA ERİNCE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU BÖLGEDE KENDİSİNE DÜŞEN PARSELLERİ HEMEN SATIŞA ÇIKARARAK TAAHÜTÜNÜ YERİNE GETİRMEMİŞTİR. SONRASINDA BU BÖLGEDE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, MİMARLAR ODASI VE BAZI ŞAHISLAR YAPILAN PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE DAVA AÇMIŞLARDIR. AÇILAN DAVALAR SONRASI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER YAPIP MECLİSE YENİ PLAN DEĞİŞİKLİKLERİNİ GETİRİP İNŞAAT RUHSATLARINI VERMEYE BAŞLAMIŞTIR. YALNIZ BELEDİYENİN ARSALARI ALAN KİŞİLERE İNŞAATLARI ÇOK HIZLI YAPIP YARGI KARARLARINA TAKILMAMALARI KONUSUNDA SÜREKLİ GENEL SEKRETER YARDIMCILARI VASITASIYLA UYARILAR YAPILIYORDU VE YAPI KONTROL BİRİMLERİNİ AKTİF ÇALIŞTIRMAYARAK O BÖLGEDEKİ MÜTEAHHİTLERİ KONTROLSÜZ İNŞAAT YAPMALARINA GÖZ YUMUYORDU.08.04.2018 TARİHİNDE YEREL BİR GAZETEDE ÇIKAN HABERDE, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODA BAŞKANININ 7 GÜNDE BİR 600 M2 TABLANIN BETONUNUN DÖKÜLMESİNE KARŞI ÇIKMASIYLA, SAĞLIKSIZ BİNA UYARISI YAPMASI VE DENETİMSİZLİKTEN İSYAN ETMESİ, BELEDİYE YETKİLİLERİNİN BİRDEN O BÖLGEYE GİTMELERİNİ SAĞLADI. BÜYÜKŞEHİRİN İNŞAATLARA YAPTIGI DENETİM SONRASINDA O BÖLGEDEKİ 2 İNŞAATIN RUHSAT PROJELERİNE AYKIRI DAVRANDIĞI TESPİT EDİLMİŞ VE BELEDİYE YETKİLİLERİNCE 09.04.2018 TARİHİNDE İNŞAATLAR MÜHÜRLENMİŞTİR.SAYIN ÖZEKŞİ, MÜHÜRLENEN İNŞAAT SADECE RUHSATA AYKIRILIĞININ GİDERİLMESİ SONUCU YAPIM İŞİNE DEVAM EDEBİLİR. BU KONUDA İNŞAATLARIN BİRİ DUYARLI DAVRANMIŞ VE AYKIRILIKLARINI GİDERİP YENİ RUHSAT ÇIKARMIŞTIR. FAKAT BİRİSİ BUNA UYMAMIŞTIR.. İNŞAAT DÜNYASININ MORALİNİ BOZAN DA BU OLMUŞTUR.. ÇÜNKÜ KURALLARA UYAN DEĞİL, UYMAYAN PRİM YAPMIŞTIR.. BU GERÇEĞE BAKILDIĞINDA NE SÖYLEMEK İSTEDİĞİMİZ DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR. 5957 ADA,2 NOLU PARSELDE MÜHÜRLEME 09.04.2018 TARİHİNDE İNŞAAT 12.KAT SEVİYESİNDE İKEN, BELEDİYE EKİPLERİNCE BİNA MÜHÜRLENMİŞTİR. TUTULAN TUTANAKLARDA GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ZEMİN KATTA 90 CM HERBİR NORMAL KATTA 38 CM YÜKSEK YAPILIP PROJEYE AYKIRI YAPILMIŞ OLUP, TOPLAMDA 12.KAT SEVİYESİNDE TOPLAMDA 546 CM BİNA PROJESİNE GÖRE HAVADADIR.

SAYIN ÖZEKŞİ, BURADA DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTİYORUZ.. 01.08.2018 TARİHİ İTİBARİ İLE BAHSE KONU BU BİNA MÜHÜRLÜ OLMASINA RAĞMEN İNŞAATA BELEDİYE TARAFINDAN YAPIMINA GÖZ YUMULMUŞ OLUP ZEMİN+15 KAT+GÜNEŞ ENERJİSİ TABLASI BİTMİŞ, DUVARLARI ÖRÜLMÜŞ VE SIVA YAPILMAK SÜRETİYLE BİNA İŞ GÜVENLİĞİ KURALLARINA AYKIRI BİR ŞEKİLDE YAPIMI HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR. MÜTEAHHİT FİRMA SAHİBİ İMAR MEVZUATINA AYKIRI BİR BİÇİMDE NORMAL PROJESİNE GÖRE YÜKSEKLİĞİ 546 CM YANİ HEMEN HEMEN 2 KAT YÜKSEKTE BULUNMAKTA OLUP PROJE AYKIRILIĞINI RUHSATTA DÜZELTMEMİŞTİR.

BU BEYANDA BELEDİYE YETKİLİLERİ BU BİNAYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENCÜMENİ TARAFINDAN YÜKLÜ BİR ŞEKİLDE CEZA KESİLİP BİNA YIKIM KARARI ÇIKMIŞTIR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRÜ FUNDA KÖK BU BAĞLAMDA MÜTEAHHİT FİRMANIN AYKIRILIĞI DÜZELTMESİ VE İNŞAATA ÖYLE BAŞLAMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA DEFALARCA UYARILARDA BULUNMUŞTUR. FAKAT BELEDİYE ÜST YÖNETİMİ TARAFINDAN İNŞAATLARIN DENETLENMEMESİ VE KESİLEN CEZANIN HASIR ALTI YAPILMASI KONUSUNDA CİDDİ BASKILAR GÖRMÜŞ OLUP BU BASKILAR SONUCU İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALMIŞTIR. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜST YÖNETİMİ İMAR MÜDÜRÜNÜN YERİNE GELECEK YENİ MÜDÜRDEN CEZAYI HASIRALTI YAPMASI TAAHÜTÜ İLE YENİ GÖREVE BAŞLATACAKTIR. SAYGILARIMIZLA.. BU UYGULAMA YASALARA UYAN, GAZİANTEP’TEKİ İŞİNİ DÜRÜST YAPAN İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ HERKESİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR.. SİZE YAZMAMIZDAKİ SEBEP, HAKLIYI VE HAKSIZI AYIRIP, KENTİN MENFAATLERİNİ KORUYUCU BİR YAYIN YAPMANIZDAN VE BU SORUNU DİLE GETİRECEĞİNİZE İNANMAMIZDAN DOLAYIDIR.. SAYGILARIMIZLA..

Evet.. Tekrar ediyorum, bu konuyla ilgili her türlü açıklamaya açığım.. Bu köşede yayınlayacağım..

FISTIKTA TEK MAĞDUR ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ

Fıstık konusunda bu şehirde şu gerçeğin farkına vardım.. 1- Fıstık bahane kazançlar şahane.. 2- Tek mağdur olanı, üreticiler ve tüketiciler..3- Gerisi vurgun ve hatırı sayılır kazanç peşinde.. Komisyoncusu, Toptancısı, perakendecisi, baklavacısı, kadayıfçı, künefeci ve dondurmacısı..4- Hepsi fıstık sayesinde fıstık gibi para kazanıyor.. 5- Ve bu şehri yönetenler, bu şehrin yetkili sayılan oda ve borsaları bu düzenin devam etmesini istiyorlar.. Gördüğüm fotoğraf bu.. Gerisini söyleyip yazmaya gerek var mı bilmiyorum..LİSANS BAHANE İŞİ UZATMAK ŞAHANEBu ülkede 13 yıl önce yani 2005 tarihinde kabul edilen Lisanslı depoculuk sitemi 13 yıldan beri Gaziantep’e uğramamış ise, daha 2 yıl önce Antepfıstığı üreticisinin uzun süredir beklediği ‘Antepfıstığı Lisanslı Depo Tebliği’ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesine rağmen hala uygulamaya geçilmemişse, ben dahil kimse çıkıp konuşmasın.. Dikkat edin 1 haftadır sürekli yazıyoruz fıstık olayını.. Duyarlı insanlar ve yetkililer konuşuyor, bilgi veriyor.. Ama bu kentin birinci derecedeki sorumluları tek kelime etmiyor..BÜYÜKŞEHİR ODA VE BORSA KARARLI OLSA, BUNLAR YAŞANIR MI ?Sayın Fatma Şahin’in eğer duyarlı bir tarım daire başkanı olmasa, fıstık konusuna kimse yaklaşmayacak. Ticaret Odası neyseki cumartesi günü ses verdi ama çözüm adına kararlı adımlar atma konusunda umut vadetmiyorlar… Başkan Tuncay Yıldırım kardeşimizin iyi niyetli olduğundan şüphem yok, ama şu eskiyi hatırlatan çevresini bir gözden geçirmesinde yarar olduğunu burada hatırlatmayı görev sayıyorum.. Fıstık konusunda asıl adres Borsa’dan ise çıt yok.. Ahmet Tiryakioğlu dostumuz bu işlerin uzmanı, ama kendi dönemindeki Borsanın sorumluluk alanındaki projelerini hayata geçirme konusunda biraz ağırlaşmış gibi.. Mehmet Akıncı kardeşimiz henüz ısınma ve tanıma devresini atlatmış değil.. Haliyle Borsa, kendisinden beklenen refleksi gösteremiyor..Bu dağınıklıktan kim yararlanır? Elbette yukarıda saydıklarım.. Sadece fıstık mamüllerini yapıp satan baklavacı, kadayıfçı ve dondurmacı esnafı değil, bu dağınıklıktan bu şehrin yemek ve tatlı sektörü de yararlanıyor. Onun için pahalı fiyatlarıyla ünlenen bir Gaziantep imajı oluşuyor Türkiye’de.. Biz uyarıyoruz, söylüyoruz ama herkes bildiğini okuyor. İnsanlar artık gruplar halinde çevre illere kahvaltıya ve akşam yemeklerine gidiyorlar. Hatay’da, Adana’da, Mersin’de fiyatların Gaziantep’in yarısı kadar olduğunu söylüyorlar.. Ki zaten il dışına gittiğimizde bizlerde fiyatları karşılaştırıyoruz..

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR