Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, küresel rekabet ortamında inovasyonun daha fazla önem kazandığını vurgulayarak, ‘’Bugünün rekabetçilik ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerin tüm katmalarına inovasyonu yaymaları ve inovasyon kültürünü yerleştirmeleri büyük önem taşıyor” dedi.

Küresel pazara yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bilim şirketi DuPont, yerel markaların inovasyon sürecine destek olmak amacıyla bu yıl ilk kez ‘’Yerel Değerden Küresel İnovasyona – DuPont Anadolu Buluşmaları 2014’’ adlı bir organizasyon düzenledi. DuPont ve GSO işbirliğiyle Dedeman Gaziantep Hotel & Convention Center’da yapılan etkinlikte, Gaziantep’te yerel markalarla bir araya gelindi.

TEKNOLOJİYE AĞIRLIK VERİLİYOR

Ünverdi, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde son yıllarda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığına işaret ederek, ‘’Küresel rekabetin giderek arttığı dünyada inovasyon giderek daha fazla önem kazanıyor. Bugünün rekabetçilik ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerin tüm katmalarına inovasyonu yaymaları ve inovasyon kültürünü yerleştirmeleri büyük önem taşıyor’’ dedi. Ünverdi, bunun bilincinde olan sanayicilerin artık inovasyona, Ar-Ge’ye, yüksek katma değere ve ileri teknolojiye daha fazla ağırlık verdiğini söyledi.

İHRACAT SEFERBERLİĞİ

Gaziantep’in kalkınmasında ve büyümesinde her zaman aktif rol oynayan GSO’nun, sanayicinin vizyonunu açacak ve rekabet gücünü artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini vurgulayan Ünverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’GSO olarak bugüne kadar ‘Aktif Sanayi', ‘Yeniden İhracat Seferberliği’, ‘Kalite Seferberliği’, ‘Marka Şehir Gaziantep’, ‘’Inovasyon Vadisi Gaziantep’’ ve ‘‘Ar-Ge’de Gaziantep’’ gibi önemli birçok projeyi gerçekleştirdik. Şehrimizin bugün ekonomik gelişmişlik seviyesine baktığımızda, 2000’li yıllarda başlattığımız bu projelerin meyvelerini topladığımızı görebiliyoruz. Gaziantep ekonomisi, her zaman Türkiye’nin iki katı büyüyor. Türkiye’de en fazla marka patent başvurusu yapan beşinci şehir konumundayız. En fazla ihracat yapan altıncı iliz. 2013 yılında 6 milyar 473 milyon dolar ihracat yaptık. Bu yıl da ihracat artışını sürdürüyoruz. İşadamlarımız, dünyanın 177 ülkesine ihracat seferberliğine devam ediyor.”

AYDINLIK: DEĞİŞİMİN TEMELİ İNOVASYON

DuPont Türkiye Genel Müdürü Halide Aydınlık ise konuşmasında, gelişen teknolojinin de yardımıyla dünyamızın önüne geçilemeyen bir hızla değiştiğini söyledi. Aydınlık, "Artık bizi, dünyamızı ve geleceğimizi daha da ileriye götürecek yeniliklere hiç olmadığı kadar açığız ve inovasyon bu değişim sürecinin temel taşını oluşturuyor. Üçüncü yüzyılını yaşayan bir bilim şirketi olarak, her yıl çeşitli endüstrilere yönelik binlerce yeni ürün ve patent sunuyoruz. Ar-Ge çalışmalarına 2.2 milyar dolar bütçe ayırıyoruz. 2013 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz cironun yüzde 30’u son beş yılda pazara sunduğumuz ürün ve çözümlerden gelmiştir. Bu da Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde DuPont ürün ve hizmet portföyünün üçte birinin her 5 yılda bir yenilenmesinin sonucudur" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT