Gaziantep TEKNOPARK bünyesindeki IPA projesi kapsamında, “INOVANTEP Yerelden Küresele Buluşuyor” temalı Bölgesel Girişimcilik Günleri, Gaziantep Üniversitesi Mâvera Salonu’nda yapıldı.

Panelin açılışında konuşan GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, İnovasyon Yolculuğunda Gaziantep konulu panelde Gaziantep başlığını iyi düşünmek gerektiğini belirterek, “Çok dolu olan bu kelime sadece Gaziantep’in değil bu şehrin insanlarını da tarif etmektedir. Bu şehir çok fazla inovasyon ve girişimci çıkarır. Medya’da, kitaplarda gördüğünüz inovasyon ve girişimciler değil. Dolayısıyla Gaziantep’in bu özelliği çok farklı ve dünyada da bu anlamda özel” dedi.

ÖZKAN: HİBE VERİYORUZ

Ajansın faaliyetlerinden ve bölge için inovasyon adına yaptıkları çalışmaları aktaran İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, “İKA olarak, belirlenen stratejimiz doğrultusunda temel alanlara bağlı olarak gerek paydaşlarımız gerekse Kalkınma Bakanlığından aldığımız bütçeleri özel, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına dağıtıyoruz. Bağımsız değerlendiricilerden geçen ve başarılı bulunan projeler dahilinde hibe veriyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖZEK: PROJELERİ DESTEKLİYORUZ

KOSGEB destek programları hakkında bilgi veren KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek, Gaziantep’in bu yıl destek programlarından daha fazla faydalanmasını istediğini belirtti. Gözek, “Özellikle orta, ileri teknoloji gerektiren ve dışa bağımlı olduğumuz sektörlerde 300 bin TL hibe, 500 bin TL faizsiz kredi imkânı veriyoruz. Yine siz genç girişimci arkadaşlarımızın faydalanabileceği 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi imkânı sağlıyoruz” dedi.

DEĞER: ÖNEMLİ PROJELER VAR

Gaziantep’in dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Gaziantep TEKNOPARK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Ticaret Odası Yönetimi adına panele katılan Ali Değer, “Özellikle inovasyon ve ARGE anlamında projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamdaki Organize Sanayi Bölgesinde Teknik Lise kurma aşamasındayız. Gaziantep KOSGEB ile beraber yürüttüğümüz Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi şeklinde (GETAM) projemiz gündemde. Bu Modelleme ve Tasarım Merkezini nisan ayı içinde hem üyelerimiz hem de siz gençlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu. NECMETTİN GÖRGÜN