Konukoğlu:İnovasyon Gaziantep’te doğdu

Hamdi Akın: Gaziantep inavasyonun merkezi

Ekonomi Bakanlığının destekleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin işbirliğiyle düzenlenen, “Türkiye İnovasyon Haftası” etkinlikleri kapsamında Gaziantep Şehitkamil Kongre Merkez'inde panel düzenlendi. Panel kapsamında inovasyonun önemini patronlar tartıştı. ŞKM'de gerçekleşen Türk iş dünyası paneline moderatör olarak Hürriyet Gazetesinden Köşe Yazarı Vahap Munyar, Akfen Holding yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın, LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük,Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu katıldı.

İNOVASYON GAZİANTEP'TE DOĞDU

Panelde söz alan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’in 6 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmasının en önemli sebebinin inovasyon olduğunu söyledi.

Söyleşinin ilk konuşmasını yapan Abdulkadir Konukoğlu, sanayileşen şehirlerde daha fazla inovasyon olduğunu söyledi. Gaziantep sanayicisinin her gün yeni inovasyonlar ortaya çıkardığını belirten Konukoğlu, “İnovasyon Gaziantep’te doğmuştur. Bugün Gaziantep 6 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşıyorsa, bunun sebebi inovasyondur. Bizim sanayicimiz kendisine en ufak bir makine gelse alıp hemen inceler. Yeniliklere her zaman kapısı açıktır. Parasından da kaçmaz” şeklinde konuştu.

Konukoğlu, söyleşiyi dinlemek için salonu dolduran gençlere de yeniliklere açık olmaları konusunda çağrıda bulundu. “Zamanınızı internette chat yaparak değil, yenilikleri inceleyerek geçirin” diye sözlerine devam eden Konukoğlu, “Gençlerimize şöyle bir bakıyorum. Hepsinin ellerinde telefon. Ama birbirleriyle chat yaparak zaman geçiriyorlar. Aynı masada oturanlar dahi birbirlerine telefondan yazıyor. Buna harcayacağınız zamana yenilikleri araştırarak geçirin. Bütün dünya cebinizde. Her türlü yeniliği takip etme şansınız var. Biz eskiden yeni bir makineyi bir dergide gördüğümüzde alıp öperdik. Nasıl makineymiş derdik. Siz her şeyi takip etme şansına sahipsiniz” diye konuşan Konukoğlu Risk alırken dikkatli olmak konusundada dinleyicileri uyardı. Konukoğlu, " Riski alırken küçük bir miktar alacaksın yüzde 15 gibi mesela. Biz holding olarak bütün atılımlarımızı kriz dönemlerinde yaptık kriz dönemlerinde çünkü ucuz makine bulursun, ucuz işçi bulursun " dedi.

SANCAK "DÜNYADAKİ EN ÇOK PATRONA SAHİP ÜLKE BİZİZ"

Konukoğlu'ndan sonra söz alan TürkMedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak bilginin önemini anlatarak şunları söyledi:"Bilgiye ve bilgi üretim merkezlerine sahip olamazsanız büyük bir ülke olamazsınız. Dünyada en çok patrona sahip ülke biziz. Kobiler mutlaka birleşmeli ve markalaşmaya gidilmeli. Kobiler birleşerek inavasyon geliştirmeli."

TERECİYE TERE SATILMAZ

Sancak'tan sonra LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük LCW'nin markalaşma sürecini anlattı. Son olarak söz alan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise Gaziantep'in inavasyonun merkezi olduğunu belirterek şunları konuştu. Akın, " Tereciye tere satılmaz, Gaziantep inavasyonun merkezi" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN