Gaziantep'te trafik konusunda en sıkıntı bölge olan İnönü caddesi esnafı isyan ediyor. Bu caddeye kesin çözüm bulunmasını isteyen esnaf, "zaman geçirmeden el atılmalı. Günde buradan en az 25 ambulans gidiyor, trafik kilitleniyor. Yolun bir tarafı istimlak edilip genişletilmezse, o zaman tek yön yapılmalı"diye konuştular.

Trafikle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken cadde esnafı, kentin nüfusuyla birlikte araç sayısının da arttığını söyledi. Esnaf, "Bu yolun başka bir alternatifi yok. Sabah ve akşamları burada trafik felç oluyor. Yol geliş gidiş olmak üzere iki yönlü yapılırsa çok iyi olur. Yoksa buradaki trafikte bitmez sıkıntıda bitmez. Buradan günde ortalama 20-25 ambulans geçiyor. Artık trafikten geçtik, sesten duramıyoruz. Bu caddenin genişlemesi için caddenin bir bölümü tamamen yıkılmalı yol genişlemeli. Toplu taşıma kültürü kentimizde yaygınlaşmalı " dediler.

İŞTE ESNAFIN GÖRÜŞLERİ

LEVENT ANTEPLİOĞLU (TATLICI)

"BU YOL ŞEHRİN TRAFİĞİNİ KALDIRMIYOR"

"Bu yol şehrin trafiğini kaldırmıyor. Şehrin içindeki göbeklerin hepsinde alt geçit olmalı . Trafiğin tıkanmasının esas nedeni bu. Kavşaklarda bulunan ışıklar ile şehir içinde hız limiti kaldırılmalı. Radar şehrin ortasından sökülmeli. Bazı sürücüler sırf bu yüzden sırf bu yüzden yol boşken bile yavaş gidiyor, haliyle trafikte akmıyor. Önceden buralardan araba geçmiyordu. Şimdi nufus arttı, araç sayısı arttı yolda yetmiyor bu durumda. Yıkımlar olmalı buralarda yollar genişlemeli."

MUHARREM DENİZ (FISTIKÇI)

"YOLUN GENİŞLEMESİ GEREK "

"Bu yol şehrin trafiğini kaldırmıyor. Yolun genişlemesi gerek. Çamlık, Özdemirbey tarafları 30 senedir yıkılacak diyorlar ama ne olacak bilmiyoruz. Burada trafiğe tek yön verilmeli. Bu yapılırsa çok iyi olur. Son 5 yıldır aşırı derecede trafiğe araç girdi, nufus miktarı arttı şehirde. Bu yollar yapılırken bunlar hesaba katılmamış. Örneğin, Düztepe Yaşam Hastanesi kavşağını en az 20 kere yıktılar yaptılar. Birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama ne yaptıklarını bilen yok. Daha öncesinde 6 şeritli yol yaptılar çok güzel bir projeydi. Bu caddeyi düzeltmeleri için yıkımların biran önce olması gerekmekte."

BÜLENT KANALICI (BİSİKLETÇİ)

"YOLUN BİR TARAFI İSTİMLAK OLUP YIKILMALI "

"Bu yol şu anda şehrin trafiğini kaldırmıyor. Bu sorunu engellemek için yolun karşı tarafı komple istimlak olup yıkılmalı. Yeni yapılan yollarda dar yapılıyor, şehrin nufusu ve araç sayısı hergün artıyor. Bunlar düşünülerek bu yollar yapılmalı. Ortadaki şeritler kalkmalı. Ambulans geldiğinde trafik anında kilitleniyor araç geçecek yer bulamıyor. Böyle durumda ambulansın içindeki adam ölse hesabını kim verecek ? Burada trafik sabah saatlerinde ve akşam işten çıkış saatlerinde çok yoğun oluyor. Ttek yön yapamazlar bu yolu, çünkü trafik kitlenir. Trafiğin rahatlaması için insanlar toplu taşıma araçlarına binmeli trafikteki araç sayısı düşmeli, kısa mesafelere insanlar yürümeli. Ancak o zaman trafik rahatlar"

BÜLENT COŞKUN (BAKKAL)

"BU YOL TEK ŞERİT OLMALI"

"Bu yolun tek şerit olması gerek. Bu yolun başka bir alternatifi yok. Sabah ve akşamları burada trafik felç oluyor. Yol geliş gidiş olmak üzere iki yönlü yapılırsa çok iyi olur, yoksa buradaki trafikte bitmez sıkıntıda bitmez. Bu trafik bizim işin kapasitesini de düşürüyor. Mal geliyor adam aracı park edip ürünü indiremiyor, akşam dokuz gibi kimse kalmıyor burada"

İBRAHİM HALİL ARSLANTAŞ (TELEFONCU)

"TRAFİK ÇİLE HALİNE GELDİ"

"Trafik burada bir çile. Bu yol normalde çok dar. Günde ortalama 20-25 ambulans geçiyor. Artık trafikten geçtik sesten duramıyoruz. Bu caddenin genişlemesi için caddenin bir bölümü tamamen yıkılmalı yol genişlemeli. Toplu taşıma kültürü kentimizde yaygınlaşmalı. Örneğin bir Konya gibi olmalı. Adamlar bisikletle işinden evine gidiyor. Sonra tramvayla işini görüyor. Şimdi ailede her fertte ayrı araba var. Allah'a şükür durumum var. Sırf trafiğe girmemek için bütün işimi küçük bir motor aldım onunla görüyorum" HALUK ŞAHİN