Tam-Med Özel Hastanesi tarafından düzenlenen ''Sessiz Dünyayı Anlamak İçin İşaret Dili İle Eğitim Alarak Ses Getirelim'' konulu programda eğitim alan ve kursu başarıyla bitiren hastane personellerine diplomalarını, hastane yönetimi genel müdürü, Uzm.Dr. Cengiz Bayram verdi. Bayram, ''İngilizce nasıl bir dil ise işaret dili de bir dildir. Ülkemizde herkes, her dili öğrenmek istiyor. Ama şunu bilmeliyiz ki işaret dili de artık bir dildir.''dedi.

İNGİLİZCE NASIL BİR DİL İSE, İŞARET DİLİ DE BİR DİLDİR

Ülkemizde her 100 kişiden 4'ü işitme engelli diyen Uz.Dr. Cengiz Bayram,''İşitme engelli kardeşlerimizin de yaşama hakkı var. Tam-Med Hastanesi olarak biz bunun farkındayız. İngilizce nasıl bir dil ise, işaret dili de bir dildir. Biz Tam-Med hastanesi olarak 11 tane hastane çalışanımıza bu konuda eğitim aldırdık. Eğitim veren hocalarımız da,eğitim alan kursiyerlerimizde, 3 ay boyunca dersleri hiç aksatmadan kursu başarıyla tamamladı. Ülkemizde herkes her dili öğrenmek istiyor. Ama şunu bilmeliyiz ki işaret dili de artık bir dildir. Biz Tam-Med hastanesi olarak diğer hastanelere de bu konu da örnek olacağımızı ve motivasyon vereceğimizi düşünüyoruz.''diye konuştu.

Kursu başarı ile bitiren öğrencilerin işaret dili ile İstiklal Marşını okuması herkes tarafından beğeni topladı. Okan YILMAZ