Gaziantep'in tanıtımını yapmak amacıyla İngiltere'nin saygın gazetelerinden gelen 8 yazar ve gurme, yemek kültürümüzü görmek için ilimize geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü'nün eşlik ettiği gezide neşeli anlar yaşandı. Gezinin ilk gününde Gaziantep yemeklerinin yapımı ve fıstık hakkında bilgi alan yazarlar ülkelerine döndüklerinde izlenimlerini gazetelerinde yazacak.

KENDİLERİ YAPTILAR, KENDİLER YEDİLER

Gaziantep Emine Göğüş Müzesinde başlayan gezi yazarların Gaziantep yemekleri hakkında bilgilendirilmesi ve yemeklerin yapılışı hakkında bilgilendirilmesiyle devam etti. Yazarlar gösterilen Kilis kebabı, pirpirim aşı, içli köfte gibi yemeklerin hem yapılışını inceledi hem de yapmaya çalıştılar. Fıstık Kahvesi içtiler. İki gün boyunca Gaziantep'te bulunacak yazarlar ekibini Mutfak Müzesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de ziyaret etti. Ziyaret sırasında yazarlarla birlikte yemek yiyen Başkan Şahin yazarlara çeşitli hediyeler verdi. Yazarlar mutfak müzesindeki incelemelerinin ardından Gaziantep Fıstığı hakkında yakından bilgi almak için Oğuzeli yolunda bulunan fıstık tarlalarını gezdi. Gezi boyunca yetkililerden fıstık hakkında bolca not alan yazarlar incelemelerinin ardından dinlenmek üzere otellerine geçtiler.

GAZİANTEP YEMEĞİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ TANITACAĞIZ

Gaziantep'te ilk günlerini geçiren yazarları temsilen konuşan Serra Çelikkan gazetemiz için şunları söyledi: "Grup olarak ilk gününümüzde Gaziantep'te bulunan mutfak müzesini gezdik çok güzel karşılandık çok heyecanlandık yemekler hakkında derin bir bilgiye sahip olduk. Gaziantep şehir olarak çok olumlu ve güzel bir şehir yarın yapacağımız şehir gezisi sonrası Gaziantep'i daha fazla özümseyeceğiz. Gaziantep'ten şehir olarak çok mutluyuz çok güzel, keyifli bir gün geçirdik döndüğümüzde Gaziantep mutfağı ve kültürü hakkında çok güzel makaleler ve yazılar yazacağız. Bu geziyi düzenleyen Kültür Turizm Bakanlığına ve bizi burada karşılayan Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Ergün Özuslu'ya çok teşekkürler." Haluk ŞAHİN