Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kuraları çekildi. Gaziantepspor'u kupadan eleyen İnegölspor'un rakibi ise Bursaspor oldu.

TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, kura çekiminden önce yaptığı konuşmada, kupada birçok sürpriz olduğunu belirterek, "Tüm Türkiye'nin ve Avrupa'nın bu maçlara kilitlendiği çok enteresan maçlar oldu. Spor Toto Süper Lig'den sadece 10 takım kaldı. Federasyonda kurulan profesyonel kurulun ne kadar başarılı olduğunu, kupada alınan sonuçlar gösterdi. Herkese hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Kuraya Akhisar Belediyespor, Bursaspor, Eskişehirspor, Galatasaray, Kayserispor, Medical Park Antalyaspor, Elazığspor ile Sivasspor seribaşı olarak katıldı.

5. tur eşleşmeleri

Kupada 5. tur eşleşmeleri şöyle oldu:

Sivasspor - Nazilli Belediyespor
Kayseri Erciyesspor - Akhisar Belediyespor
Galatasaray - Balıkesirspor
Kardemir Karabükspor - Elazığspor
Bursaspor - İnegölspor
Tokatspor - Kayserispor
Eskişehirspor - Fethiyespor
Bucaspor - Medical Park Antalyaspor

Kupanın statüsü

Kupada 5. tur maçları tek maç eleme usulüne göre 17, 18 ve 19 Aralık'ta oynanacak. Tur atlayan 8 takım grup aşamasına yükselecek.

Dörderli iki gruba ayrılacak takımlardan ilk iki sırayı elde edenler yarı finale çıkacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım, çapraz eşleşme yöntemi ile yarı finalde mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından kazanan takımlar, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde karşılaşacak.