Toroslar EDAŞ, sorumluluk bölgesi içerisinde bulunan Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerinde bulunan trafoların bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırdı.

Yaz ayları boyunca yatırım çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Toroslar EDAŞ, indirici trafoların bakımlarını tamamladı. Yaz boyunca 277 adet trafoya bakım yapan ve güç yükseltme çalışmalarını tamamlayan Toroslar EDAŞ, kış aylarının enerji kesintisi olmadan geçirilebilmesi için 69 adet trafonun daha güç yükseltimi işlemini gerçekleştirdi. Böylece toplamda 296 trafonun güç yükseltimi işlemi tamamlanmış oldu.

İNDİRİCİ TRAFOLAR BAKIMDA

Toroslar EDAŞ hizmet sahası içinde bulunan indirici merkezlerdeki trafoların 2015 yılı içinde bakımının tamamlanabilmesi amacıyla gerçekleştirdiği ihaleyi sonuçlandırdı. Ekspertiz çalışmaları sonrası indirici trafoların bakıma ihtiyacı olan ekipmanları belirlendi. Kış aylarında trafolardan kaynaklı enerji kesintilerinin önlenebilmesi amacıyla yapılan trafo bakımları tamamlandı.

GÜÇ YÜKSELTİMİ TAMAMLANDI

2015 yılı Ağustos ayı başından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve aşırı tüketim nedeniyle toplam 72 adet trafoda güç yükseltimi işlemini tamamlayan Toroslar EDAŞ toplamda 227 adet trafoyu yeniledi. Kış aylarının da sıkıntısız geçirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Toroslar EDAŞ, 69 adet trafoda daha güç yükseltimi yapacak. Toplamda 296 trafonun güç yükseltimi tamamlandı. HABER MERKEZİ