Yeni kurulmuş bir ekip olduklarını ifade eden tecrübeli golcü, sistemin oturmasının bir iki haftayı alacağını belirterek, ‘Bizi kimse tutamayacak’ dedi.

POZİTİF OLACAĞIZ
Zirvede ki takımlarla aralarında bulunan 5 puanın, 3 puanlık sistemde kapanmayacak bir fark olmadığını açıklayan Rydell Poepon, “Bildiğiniz gibi geçen sezon da Gazişehir Gaziantep lige çok kötü başlamıştı ama sezonun sonunu Play Off finallerinde tamamladı. Penaltı talihsizliğini yaşamış olsalardı şimdi süper ligde mücadele etmiş olacaktık. Spor Toto 1’inci lig hiçte kolay bir lig olmadığı gerçeği de ortada. Burada mücadele etmek gerçekten çok zor çünkü ligde yer alan takımların neredeyse tamamına yakını şampiyonluk mücadelesi veriyor. Milli maçlar nedeniyle verilen arada dinlenme fırsatımız oldu. Bunu da ligde oynayacağız ilk Altınordu ve daha sonra ki maçlara pozitif yönde kullanmak istiyoruz” dedi.

FARKI İNDİRMELİYİZ Geçen hafta deplasmanda karşılaştıkları Hatayspor galibiyetinin kendileri için bir başlangıç olması gerektiğini belirten yetenekli oyuncu, “Hatayspor’da lige yeni gelmesine rağmen uzun yıllar bir arada oynayan ve birbirlerini çok iyi tanıyan ekip karşısında hem deplasmanda hem de o sıcak havada oynamak hiçte kolay değil ama bizim açımızdan önemli olan galip gelmekti ve bunu da başardık. Milli maç arasının ardından Altınordu karşısında zorlu bir mücadeleye çıkacağız. Bu ligin genç ve yetenekli takımlarından ve ne yaptığını bilen bir ekiple karşılaşacağız. Onlar son yıllarda iyi bir çıkış içindeler ama bu maçı bizim de bir başlangıç olarak görmemiz gerekiyor. Bundan sonra rakibimizle puan farkını en aza indirerek şampiyonluk şansımızı arttırmalıyız. Altınordu kazanma serimizin başlangıcı olacak" dedi.FARK KAPANIRTakımın istenen performansı sahaya yansıtamadığını ama bunun geçici bir durum olduğunu ifade eden Poepon, “Bildiğiniz gibi kendi sahamızda oynadığımız iki maçta sadece bir puan alabildik ama geçen hafta zorlu maçta elde edilen galibiyet özgüven açısından çok önemliydi. Yani hiçbir şey bitmedi. 3 puanlık sistemde bu puan farkının kapanacağını herkes biliyor. Yeter ki biz inanalım. Biz futbolcular başta olmak üzere, tüm camiamız ve taraftarlarımız buna inanırsa başarırız. Biz daha önce de çok dağlar deldik, yine yaparız" dedi.SİSTEME ALIŞIYORUZZaman zaman maç içinde kopmalar yaşanabildiğini açıklayan Rydell, “Bu durumun geçici olduğunu çok iyi biliyoruz. bazen takımda moral bozuklukları oluyor. Yeni bir takım olmamız nedeniyle çok etkileniyoruz ama sistem oturduğu zaman göreceksiniz seri galibiyetlerle zirveye taşınacak bir ekip olacağız. Sonuçta bizler de Yalçın hocanın sistemine yeni alışmaya çalışıyoruz ve oturduğunda çok can yakan bir ekip olacağız. Bizlerin bu sistemin cevabını verebileceğimiz tek bir yer var oda yeşil saha, zamanla nasıl bir takım olduğumuzu görecekler ve o zaman süper lig yolculuğunu birlikte yapacağız” dedi.KENDİLİĞİNDE GELİRspor Toto birinci ligin son iki sezonunda en golcü futbolcu olması hatırlatan Poepon, “Bu benim tek başıma başarabileceğim bir konu değil. Tabi ki takım arkadaşlarımın bana yardımlarıyla bunu başardım. Gazişehir Gaziantep forması ile geride kalan haftalarda gol atamadım ama ben bunu sıkıntı yapmıyorum. Daha önce dediğim gibi takımın sistemi oturduğu zaman goller ve başarı zaten kendiliğinden gelecektir” açıklamalarını yaptı.
MUHARREM TÜRKOĞLU