Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, ihmal ettikleri Gaziantep havaalanında sorunların çözüleceğini söyledi. Milletvekili Nejat Koçer'in mecliste gündeme getirdiği havaalanı sorununa DHMİ'den cevap geldi. Birdal, "Orta vadeli çözümler içinde önümüzdeki günlerde bir kapasite çalışması yapılacak ve neticesine göre yeni terminal planlamaları etüt edilecektir" dedi.

BİRDAL MÜJDE VERDİ

Koçer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal’dan kendisine bir yazı geldiğini, Gaziantep Havaalanının genişletildiği müjdesini verdiğini söyledi.

BİRDAL'DAN GELEN CEVAP

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal'ın cevabı şu şekilde: “Gaziantep terminalinin mevcut durum itibarıyla özellikle pik zamanlarda yetersiz kaldığı tarafımızca da tespit edilmiş ve ilk etapta mevcut terminalin rehabilite edilerek kısa vadede yolcu konforunu sağlayacak şekilde geliştirilmesi için çalışmalarına başlanmış olup, bu projenin 2015 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanmaktadır. Orta vadeli çözümler içinde önümüzdeki günlerde bir kapasite çalışması yapılacak ve neticesine göre yeni terminal planlamaları etüt edilecektir.”

KOÇER NE DEMİŞTİ ?

Koçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2015 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alarak, Gaziantep’in yaşadığı bazı sıkıntıları dile getirmişti. Kentin yıllık 7 milyar dolar ihracatı bulunduğunu, bu rakamın 2023 vizyonu çerçevesinde 30 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini vurgulayan Koçer, Bu kapsamda, son 10 yıl içerisinde Gaziantep’in hava yolcu trafiğinde yüzde 719 artış olmasına rağmen Havalimanı Terminalinin yetersiz kaldığına dikkat çekmişti. HABER MERKEZİ