Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya çocukları için yapılması gereken önemli işlerin olduğunu belirterek, “Dünya, küçük bir köy haline geldi artık sınırlar kalktı, artık bir düğmeyle tüm dünyayı görebiliyorsunuz. Yeni dünya düzeninde değişimi ve dönüşümü yönetmek için çocukların ufkuna, hayallerine ve bakışına ihtiyacımız var" dedi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİLMEZSE GELECEK KAYBEDER

"Bu şehir Türkiye’nin en genç nüfusunu sahip, 18 yaş altı 750 bin çocuğumuz var" diyen Şahin, "Büyük bir hazine ve zenginliğimiz var. Bu beşeri sermayeyi iyi eğitirsek, iyi temel koyarsak, geleceğe iyi hazırlarsak, yarınlarla ilgili endişemiz kalmaz. Eğer bu beşeri sermayeye kullanmazsak onlara fırsat eşitliği tanımazsak, ülke kaybeder, gelecek kaybeder. Sizler bizim temelimizsiniz, bir çınar ağacını düşünün, çınarın temeli köküdür, kökü sağlam olursa meyvesinden, gölgesinden ve haşmetinden kaygınız olmaz" şeklinde konuştu.

O ZAMAN EN HAZIR BİZ OLURUZ

Kent Konseyi Çocuk Meclisinde, çocukları yeni dünyanın söylemlerine, eylemlerine ve rekabet gücüne uygun bir biçimde yetiştirdiklerini anlatan Şahin, "Eğitimli ailelerin dışında, eğitimsiz ve mali yetersizliği olan ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği verilmediği anda sosyal belediyecilik, sosyal devlet anlayışımız devreye giriyor. Herkese fırsat eşitliği vermek herkesi bu rekabete dahil etmek için küçük dokunuşlar küçük adımlarla gönüllere dokunduğunuzda 750 bin çocuğu kalkınmanın bir parçası yaparsınız. Bunu başarabilirsek 2023 vizyonuna en hazır şehir biz oluruz. Artık siz, komşunuzun çocuğuyla sınıftaki arkadaşınızla değil Avrupa, ABD ve Çin’deki çocuklarla yarışıyorsunuz. Sizi bilgiyle donatmazsak dirençli hale getirmezsek, o çocuklarla yan yana eşit şartlarda yarışa sokamazsak, elinden çekip ayağına pranga takarsak, sizi frenlersek bu yarış nasıl olacak? O zaman bu yarışın galibi belli olan bir yarış olur” ifadalerini kullandı.

BİLGİ VERDİLER

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sema Nur Yıldırım, meclisin çalışmalarına yönelik bilgi verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ise, Gazikültür tarafından 7’nci sayısı çıkarılan Gazi Çocuk Dergisi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tiryaki da çocukların gözlerindeki ışığın gelecek kaygısını ortadan kaldırdığını söyleyerek, geleceğin emin ellerde olduğunu sözlerine ekledi. Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural, çocuk meclisinin 2017-2018 dönemini “Hayaliniz Geleceğimiz” isimli projesiyle açmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

SON GÜN 26 ARALIK 2017

Kent Konseyi Meclisler Koordinatörü Ayşe Ertürk, hazırlanan sinevizyon eşliğinde “Hayaliniz Geleceğimiz” adlı projeyi tanıttı. Ertürk, öğrencilerin okullarına dair hayallerini, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan “Hayaliniz Geleceğimiz” isimli projeye, bir okul öncesi, bir ilkokul, bir ortaokul ve bir lise kademesinde eğitim gören öğrencinin kaleme aldığı isteklerin imkanlar doğrultusunda gerçekleştirileceğini aktararak, yarışmaya son başvuru tarihinin 26 Aralık 2017 olarak belirlendiğini söyledi. BÜLTEN