Protokolle, 2 milyon metrekare alana 250 bin fidan dikilecek.

HEDEF BÜYÜK

Gaziantep’in daha yeşil kimlik kazanması adına her yıl 1 milyon metrekare alanda ağaçlandırma çalışması yürütmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda önemli bir projeye ortak oldu. Büyükşehir, DAV, IBETH ve GIZ arasında imzaladığı 4’lü protokolle, “3 Milyon Fidan 3 Milyon Suriyeli Projesi"ni kentte hayata geçirecek.

700 TÜRK VE SURİYELİ GÖREV ALACAK
İmzalanan iyi niyet anlaşmasıyla Türk vatandaşlarına ve ülkede misafir Suriyelilere istihdam sağlanarak il genelinde ağaçlandırma çalışması yapılacak. Suriyeli sığınmacılara ve Türk vatandaşlarına ekonomik katkıda bulunulması, aktif iş hayatında yer almaları amacıyla 700 Suriyeli ve Türk vatandaşları fidan dikiminde görev alacak. Ağaçlandırma çalışmaları 15 Haziran 2018'e kadar sürecek.
Darülaceze Vakfının, bir orman gibi kardeşçe yaşama bilinciyle “3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan Projesi”, Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu GİZ’in 2 milyon 963 bin avroluk finansman desteğiyle gerçekleştirildi. Türkiye’ye göç etmiş yaklaşık 3 milyon Suriyelinin, kesilen her ağacın yerine bir fidan dikerek yaşadıkları ülke vatandaşlarıyla duygusal bağ kurmalarını ve Yeşil Avrupa Projesi’ne katkılarını sağlamak projenin temel amacı olarak belirlendi. Bülten