Gaziantep’te imza gününe katılan eski Emniyet Müdürü Avcı, son kitabı “Cemaat’in İflası/Hoca’nın Ayağının Kaydığı Yer” ile “Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli ilk kitabını imzaladı. Avcı, “Paralel Yapı” ile mücadeleye ilişkin, bundan sonraki sürecin yargının ve ilgili kurumların araştırmasıyla devam edeceğini belirterek, “Bu çok da kolay olmayacak. Belli bir süreyi kapsayacak ama asla umutsuzluğa düşmeyeceğimiz bir noktadayız” dedi.

İMZA ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Avcı, Yaşar Cevizli Mağazaları’nda, “Cemaat’in İflası/Hoca’nın Ayağının Kaydığı Yer” ile “Haliç’te Yaşayan Simonlar” isimli kitaplarının imza gününde, insanın kendi yazdığı kitabını imzalamasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Hakkındaki tüm davaları “uydurma” şeklinde niteleyen Hanefi Avcı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, “Devrimci Karargah Örgütü” davasında hakkında “örgüt üyelerine yardım” suçundan verilen hapis cezası kararını da bozduğunu anımsattı.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSİNLER

Davada, hakkındaki iddiaların “cemaat” çevresinin yarattığı suni olaylar olduğunu ileri süren Avcı, şunları söyledi: “Yargılama safhasının başlangıcından sonuna kadar, görev alan savcı ve yargıçları, iddiaları ispata davet ediyorum. Belgelerin tamamı tam tersini gösteriyor. Ben bu davada sadece beraat etmek istemiyorum. Bana yapılan iftiranın ortaya çıkarılmasını ve iftira atanların da kamuoyunda teşhir edilerek, yaptıkları iftiraların belgelenmesini ve bunun karşılığı olarak hukuk önünde hesabını vermelerini istiyorum.”

HABER MERKEZİ