CHP Gaziantep İl Başkanı Nesrin Tuncel, özellikle belediyelerde imar konusunda iyi haberler almadıklarını belirterek "şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. İmar rantları almış başını gidiyor. Buna birilerinin dur demesi lazım, bu kadar başıbozukluk olmaz"dedi.

FATMA ŞAHİN İADE-İ ZİYARETTE BULUNMADI

Nesrin Tuncel, dün beraberinde Milletvekili Akif Ekici ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gazetemizi ziyaret ederek Ökkeş Özekşi'yle gündemi değerlendirdi ve yeni yönetim olarak yapacaklarını anlattı. Tuncel bu arada kamuoyunda ve bazı partililer arasında eleştirilere yol açan Fatma Şahin'i ziyaretine gitmesinin nedenini açıklayarak, " Biz Aktoprak'ta tespit ettiğimiz sorunları sosyal medyada paylaştık. Onun arkasından Fatma hanım özel kalemine bizi arattırdı, sorunları dinlemek üzere bizi davet etti. Bizde heyet ile gittik ve sorunları dile getirdik. Ama sonrasında iade-i ziyarette bulunmadı. Kendisi bizi ziyaret etmeme nezaketsizliği gösterdiyse söyleyecek bir lafımız yok"dedi. Tuncel, kenti yönetenlerle her zaman diyalog içinde olacaklarını sözlerine ekledi. 5'TE

İMAR RANTLARINA DUR DİYECEĞİZ

Tuncel "Gaziantepliler sesleri olmamızı bekliyor sorunlarını gündeme taşımamızı bekliyor. STK'ları da yanımıza alarak imar revizyonlarında veya ranta yönelik satışlarda, ranta yönelik bu şehrin imar planı değişiliklerinde revizyon gören alanlara hem itirazlarımızı yapacağız, hem davalarımızı açacağız. Aynı zamanda belediyelerin arsa satışı yoluyla gelir elde etmek gibi yasal bir dayanakları bulunmadığından bu dönemde buna kent halkıyla birlikte karşı çıkacağız"diye konuştu.

EKONOMİ İYİ DEĞİL

Ekonominin iyi olmadığını, ancak insanlar konuşmaya korktuğunu belirten Tuncel, "Biatçı olmayan, dönüştürülmek istenen kesim, herhangi bir sorununu dile getirdiğinde ya işletmesinin kapatılacağını, ya bankalardan aldığı kredinin vadesi gelmeden çağrılacağı endişesi taşıdığı için susuyor. İhalelere alınmayacağını veyahutta yaptığı iş sözleşmelerinin feshedileceği gibi bir endişe taşıyor. İşte bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok iş düşmektedir" dedi.

STK'LAR ÖNEMLİ

STK'larla birlikte kentin sorunlarını dile getireceklerini, Gazianteplilerin sesi olacaklarını söyleyen Tuncel, "STK'ları da yanımıza alarak imar revizyonlarında veya ranta yönelik satışlarda, ranta yönelik bu şehrin imar planı değişiklerinde revizyon gören alanlara hem itirazlarımızı yapacağız, hem davalarımızı açacağız. Aynı zamanda belediyelerin arsa satışı yoluyla gelir elde etmek gibi yasal bir dayanakları bulunmadığından bu dönemde buna kent halkıyla birlikte karşı çıkacağız" dedi.

CHP'YE ÇOK BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR

CHP İl Başkanı Nesrin Tuncel, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde hukuksuzlukların yaşandığı bu dönemde CHP'ye çok büyük işler düştüğünü söyledi. Tuncel, "Yasama, yürütme, yargının tek elde toplandığı, tek adamın iki dudağı arasında yaşandığı bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir biçimde hukuksuzluklar var. Kaçak sarayda Cumhurbaşkanı yasama yürütme yargının üst birimlerini topladı. Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar demokrasinin daraldığı, demokrasiden uzaklaşıldığı, insan hak ve ihlallerinin zirve yaptığı, üstünlerin hukukundan tek adamın hukukundan bahsedildiği bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır, diyanet işleri başkanlığının bütçesi 5 bakanlığın bütçesinden daha da fazladır. Fetva makamı oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

DEVLET OKULLARI İMAM HATİPLERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Toplumun ortadoğululaştırılmaya çalışıldığını, daha biatçı, daha ümmetçi bir toplum oluşturulmaya çalışıldığını belirten Nesrin Tuncel, bunun da altyapısının eğitim sistemiyle yapılmaya çalışıldığını söyledi. Tuncel, "4+4+4 eğitim sistemi, devlet okullarının imam hatipleştirilmesi, eğitime başlama yaşının 5'e indirgenmesi, kreşe başlama yaşının 3 olması, laik eğitim sisteminden uzaklaşarak 3 yaşındaki çocukların cami gezisine götürülmesi, 4 yaşındaki ana okulu öğrencisinin başına türban takılarak namaz kıldırılmasıyla biatçı, ümmetçi toplumun dönüştürülmesi daha kolaylaşıyor. Devlet okulları imam hatibe dönüştürülerek orada da gençliğin dönüştürülmesi çok kolaylaştırılmış oluyor" dedi.

CHP REJİMİN SİGORTASIDIR

13 yılda doğan çocukların ne 23 Nisan çocuk bayramı, ne 19 Mayıs törenleri, ne de 30 Ağustos zafer bayramı törenlerine katılmadığını öne süren Tuncel şunları söyledi:"Dolayısıyla bu toplumu birleştiren bu toplumun hafızasını oluşturan Cumhuriyet değerlerini silmeye, resetlemeye yönelik çabalar var. 4 kişiden bir tanesi bize oy vermiş olsa da yine CHP rejimin sigortasıdır. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin ayakta kalması için CHP çok büyük bir görev üstlenmiştir. Yani AKP'ye oy vermeyen yüzde 50.9'luk kesim bu dönemde CHP'den çok şey bekliyor. Güneydoğuda akan kanın durması, Kürt kökenli yurttaşların insan hakkı ihlallerinin önlenmesi konusunda CHP'den çok şey bekleniyor" diye konuştu.

HALK KORKUDAN ENDİŞELERİNİ DİLE GETİREMİYOR

Ekonomik gidişatın çok kötü olduğunu, ancak Erdoğan'ın oluşturduğu korku imparatorluğu nedeniyle halkın sesini çıkaramadığını iddia eden Tuncel şunları söyledi:"Biatçı olmayan, dönüştürülmek istenen kesim, herhangi bir sorununu dile getirdiğinde ya işletmesinin kapatılacağını, ya bankalardan aldığı kredinin vadesi gelmeden çağrılacağı endişesi taşıdığı için susuyor. İhalelere alınmayacağını veyahutta yaptığı iş sözleşmelerinin feshedileceği gibi bir endişe taşıyor. Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı içeriye atılacağı, hedef gösterileceği endişesi taşıdığı için halk bu dönemde sesini çıkaramıyor, endişelerini dile getiremiyor, derdini anlatamıyor. İşte bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok iş düşmektedir çok şey bekleniliyor. Çok büyük bir cesaret göstermeleri, çok büyük bir çalışma göstermeleri bekleniyor."

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK

CHP Gaziantep milletvekillerinin mecliste, yerel idarecilerin ise kentte sorunların çözümü için çalışacağını söyleyen Tuncel, "1 Kasım seçimlerinin hemen arkasından hem il kongresini hem de gençlik ve kadın kolları genel kurullarını yaparak örgütlenmemizi tamamladık. Hemen sahaya çıktık. En zayıf olduğumuz halkadan çalışmalara başladık. Toplumun bütün kesimlerine bu dönemde uzanmaya ulaşacağız. Toplumun her kesimini temsil eden yönetim kurulu üyelerimiz köprü vazifesi görecek. 7/24 çalışarak emek cephesine, kadınlara, köylüye, kırsala her kesime ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

ARSA SATIŞLARINA KARŞI ÇIKACAĞIZ

'Yeşilin korunması, bu kentin 1/100 binlik planında var olan Gaziantep 100. Yıl Parkının korunması, rantsal bir alana dönüştürülmemesi yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz' diyen Tuncel şunları dile getirdi:"Gaziantepliler sesleri olmamızı bekliyor sorunlarını gündeme taşımamızı bekliyor. STK'ları da yanımıza alarak imar revizyonlarında veya ranta yönelik satışlarda, ranta yönelik bu şehrin imar planı değişiliklerinde revizyon gören alanlara hem itirazlarımızı yapacağız, hem davalarımızı açacağız. Aynı zamanda belediyelerin arsa satışı yoluyla gelir elde etmek gibi yasal bir dayanakları bulunmadığından bu dönemde buna kent halkıyla birlikte karşı çıkacağız."

GATEM ESNAFI SIKINTILI

Esnafın sıkıntılı olduğunu, GATEM esnafının Doğu Anadolu ve Güneydoğuya mal satışı yapamadığını, sattığı mallarında bedelini alamadığını anlatan Tuncel, "Geçtiğimiz günlerde 3 intihar vakası yaşandı, işte bu ekonominin dibe vurduğunu gösteriyor. Esnafın sorunlarına biz ses vereceğiz. Önümüzde hafta GATEM'de olacağız. Sanayicilerin günü gelmemiş kredilerinin geri dönüşünün bankalarca istenmesiyle ilgili bir çalışma yaptık. Yaratılan korku imparatorluğundan dolayı halk sorunlarını söyleyemiyor" dedi.

KARDAN DOLAYI ÇOK ŞİKAYET ALDIK

Şehir ulaşımının yanlış olduğunu, bunun kar yağışında iyice görüldüğünü söyleyen Tuncel, vatandaşlar çok sayıda şikayet aldıklarını, kar yağışı sırasında belediye yetkililerini arayıp uyardıklarını belirtirken, "Şehrin kenar mahalleleri ile şehir merkezinin irtibatı kesildi" dedi.

FATMA ŞAHİN'LE SORUNLARI GÖRÜŞTÜM

Fatma Şahin'i ziyaretinde Aktopraklı'ların sorunlarını ilettiğini anlatan Tuncel, "Sağlık problemi var, sağlık ocağı 5'e kadar çalışıyor, ulaşım sorunu var. Aktopraklı'lar spor tesisi istiyor. Trafonun yetersiz olduğunu sık sık elektrik kesintileri olduğunu ve bu sırada elektronik cihazlarının yandığını ilettiler. Fatma Hanıma kendilerini ilgilendiren sorunları ilettik. Çözümü için söz verdi, gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Spor tesisini Şehitkamil'in 2016 programına aldığını belirtti. 50 bin konutun yapılacağını söyledi" dedi.

FATMA HANIM İADE-İ ZİYARETE GELMEDİ

Fatma Şahin'in kendisine iade-i ziyarette bulunmadığını söyleyen Tuncel, ziyarete gidişindeki sebebi anlattı ve" Aktoprak'ta tesbit ettiğimiz sorunları biz sosyal medyada paylaştık. Onun arkasından Fatma hanım özel kalemine bizi arattırdı, sorunları dinlemek üzere bizi davet etti. Ama şunu söyleyeyim il başkanı seçildikten sonra beni aradı tebrik etti. Fatma Hanımın belkide vakti uygun değildir. Onların iktidar oluşu ve zaten kültürel altyapılarının tartışılır olması nedeniyle onlardan öyle bir nezaket beklemedim ben. Benim için önemli olan sorunlarını yetkili makamlara iletip çözüm aramak. Ben yurttaşın sorunu çözülsün istiyorum. Kendisi bizi ziyaret etmeme nezaketsizliği gösterdiyse söyleyecek bir lafımız yok"dedi.

VALİ BEYE SORUNLARI İLETTİK

CHP'nin kapalı örgüt yapısını aşmaya çalıştıklarını ifade eden Tuncel, "Valiliğe, emniyete gideriz, şehrin sorunlarını anlatırız. Biz şehrin sorunlarını iletmek ve çözüm üretmekle yükümlüyüz. Okullarda toplanan temizlik ve güvenlikçi parası sorunu vardı. Bunu Vali Bey'e ilettik. Vali bey okul aile birliği başkanlarını çağırdı. Her çocuktan 50 lira isteniyordu. Aynı dakikada iptal ettiklerini açıkladılar. Vali bey bunun kaldırıldığını söyledi. Ayrıca Suriye hükümetinin Sarıgüllük'teki binasına ilişkin vatandaşların güvenlik endişeleri vardı, bunu iletmiştik. Vali Bey, Nizip yolunda 10 dönümlük alana taşınacağını söyledi. Şehirdeki suç haritasının uyuşturucu, çocuk istismarı ve mala karşı suçlarda artış kaydettiğini, sınırların kevgire döndüğünü dile getirdik. Vali bey duvarların yapıldığını söyledi. Duvarlar bittikten sonra bizi oraya götüreceğini söyledi" diye konuştu.

TRAFİKTE RADİKAL ÇÖZÜM LAZIM

Trafikle ilgili sorunları artık körlerin, sağırların duyduğunu belirten Tuncel, çözümü noktasında radikal kararlar alınması gerektiğini söyledi. Tuncel, "Trafikle ilgili söyleyecek bir şey yok. Bu kadar trafiğin keşmekeş olduğu, her dakika yani ana arterlerin tıkandığı bir şehirdeki bir ulaşım problemini ifade etmeye gerek görmüyoruz. Körler görüyor, sağırlar duyuyor. Çözümü nasıl olabilir ki? Tramvay hatlarını kaldırın desek olmaz. Alt geçit yapmakla bu sorun çözülmez. Artık çok büyük radikal değişim yapılıp ana arterlerde binaların yıkılması lazım. Ben şehir planlamacısı olsam İstasyon Caddesindeki eski 50 yıllık, 100 yıllık binaları kamulaştırır, yolları genişletirim" dedi.

EKİCİ:FATMA HANIM İLK ADIMI ATTI

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ise, şehir içerisindeki caddelerin genişletilmesi, kavşak düzenlemeleriyle trafik sorununun çözülemeyeceğini belirterek, "40 yıllık 50 yıllık yanlış şehirleşmiş bir yapı var. Bu sorun toplu konutla çözülür. Bizim güneyde ve kuzeyde 30'ar bin konutluk projemiz vardı. Fatma Hanım bununla ilgili ilk adımı attı.Şehri kuzeye ve güneye doğru yayarsanız şehirdeki yoğunluğu alırsanız şehrin trafiği rahatlar. Bu öneriyi biz getirmiştik önemli değil hayali bir proje değilse fevkalade mükemmel bir adım" dedi.

KAVGACI VE DİKİNE MUHALEFET YAPMAYACAĞIZ

Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini, dış siyasette iflas ettiğimizi belirten Ekici, "Ekonomi kötü durumda. Güneydoğuda savaş durumu oluşmuş, savaş haline dönüşmüş. Şehrimizin yıllardan beri biriken çok önemli sorunları var. Muhalefeti kavgacı ve dikine götürmeyeceğiz. Bu şehirde yapılan her yanlışın karşısında biz dikileceğiz. Şehirde kar yağıyorda 4-5 saat hayat felç oluyorsa insanlar evinden çıkıp komşusuna gidemiyorsa bunun hesabını soracağız. Aktoprakta sağlıkla ilgili sorunlar yaşıyorsa şehre ulaşım sağlamıyorsa bunu niye yapmıyorsunuz diye soracağız"diye konuştu. Meral KINACILAR