CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Hasan Şencan, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde imar plan değişiklikleri raporlarına şifre konulmasını Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet etti.

Şencan, büyükşehir belediye kanun gerekçesinde şeffaflık, katılımcılık, hesap verebilirlik ilkesi ve yeni kamu yönetim kanununda aynı ilkelerin vurgulanmasına rağmen Gaziantep büyükşehir belediyesi resmi internet sitesinde imar plan değişiklikleri konusunda askıya çıkartılan bilgilerde plan açıklama raporuna yer verilmediğini söyledi. Şencan, "Ayrıca şifre konulmak suretiyle ilan çıktısı alınması engellenmektedir" dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ

Bu durumun gerek belediye kanunu, gerek kamu yönetimi kanununa aykırı olduğunu dile getiren Şencan şunları söyledi:"Şehrin yeni gelişim ve yerleşim yerlerinin tespitinde özellikle yeni imara açılan ve yeni imar planının üzerinden bir yıl dahi olmamasına rağmen en çok imar tadilatlarının yapıldığı ve itirazların yapıldığı Yamaçtepe ve Sarısalkım bölgesinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının Büyükşehir belediye kanunu ve kanun gerekçesinde, şeffaflık, katılımcılık, hesap verebilirlik ilkesi ve yeni kamu yönetim kanununda aynı ilkelerin vurgulanmasına rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinde imar plan ve plan değişiklikleri konusunda askıya çıkartılan bilgilerde plan açıklama raporuna yer verilmediği gibi şifre korunmak suretiyle plan çıktısı alınması engellenmektedir. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin şeffaflık ilkeleri doğrultusunda daha önceden olduğu gibi şehir merkezi içerisindeki imar plan değişikliklerini tüm vatandaşlarımızın takip edebilmeleri açısından önem azmetmektedir. Bu durumda büyükşehir belediyesi internet sitesine giren tüm vatandaşlarımızın en kısa yoldan yapılan imar tadilatları konusunda bilgi sahibi olacaklardır bu olay hem yasa gereği hem de şeffaf belediyeciliğin gereğidir" diye konuştu. Meral KINACILAR