CHP İl Başkanı Sait Köse, belediyelerin ticarethane değil, hizmet kurumları olduğunu belirterek, cami yerinin satılmasını eleştirdi.

Köse yaptığı açıklamada, “Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek ile girdiği polemikte sarf ettiği “Ankara’yı parsel parsel sattı” sözü, ülke gündeminde geniş yankı buldu. Halbuki Ankara’da parsel parsel satmışlar, Gaziantep’te de cami yerlerine kadar satıyorlar. Bülent Arınç’ın gündeme getirdiği konunu aslında ülke genelinde bütün şehirlerde yaşanıyor. Sadece Ankara mı? Bakın Gaziantep’te cami yerini satıyorlar. Sonra da tüccar mantığıyla iyi fiyata sattık açıklamasını yapıyorlar” diye konuştu. Haber

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİNE BAKIN

‘Parsel parsel satışları görmek için belediye meclislerinde alınan kararlara bakmanız yeterli olacaktır’ diyen Köse, “Her mecliste gündemin ana konusu imar planı değişiklikleri. Her mecliste belediyelere ait bir arazi için akaryakıt-LPG istasyonu kararı kesin karşımıza çıkıyor. Son dönemde gündeme gelen cami yeri satışını basında okuyorsunuz. Cami yeri bir tüccar gibi satılıyor. Tepki çekmemek için de yeşil alan için ayrılan yere de cami yapılıyor. Daha sonra Büyükşehir Başkan Yardımcısı, ‘Ama iyi fiyata sattık’ sözüyle tüccar zihniyetlerini ortaya koyuyor. Belediyeler ticarethaneler değil, hizmet kurumlarıdır. Ancak AKP döneminde ne yazık ki belediyeler birer gayrimenkul şirketlerine dönüştürülmüştür.

7 Haziran ülke genelinde yaşanan bu anlayışa son verme günü olacaktır” diye konuştu. Haber Merkezi