Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nato'nun Norveç'teki ortak Harp Merkezinde yapılan tatbikatında 'düşman' hedefler arasında gösterilmesini kınadı. Acem, "NATO tatbikatında sergilenen bu olay bir alçaklığın ve büyük bir rezaletin göstergesidir" dedi.

TÜRK DÜŞMANLIĞI

Tarihi zaferlerle dolu bir milletin gerek değerlerine, gerekse yöneticilerine dil uzatmanın densizlik ve hadsizlik olduğunu belirten Acem, "Bu Türk düşmanlığının artarak devam ettiğini bir kez daha açıkça sergilemektedir. Türk milleti tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir millettir. Milli benliğini bilmeyen milletler her daim başka milletlerin avıdır. Bütün dünya bilsin ki dünya var olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun şanlı milleti asla hiç bir devletin avı olmayacaktır" dedi.

ÖZÜRLE GEÇİŞTİRİLECEK KADAR BASİT DEĞİL

NATO tatbikatında sergilenen bu olayın bir alçaklığın ve büyük bir rezaletin göstergesi olduğunu dile getiren Acem,"Özürle geçiştirilecek kadar basit değildir. Sorumlularına dünya kamuoyu önünde en ağır cezalar verilmelidir. Tüm Memur Sen ve Diva Sen olarak askerlerimizin tatbikattan çekilmesini takdirle karşılıyor, Türk düşmanlığını sergileyenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz." diye konuştu. Meral KINACILAR