Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep Müftüsü gibi konuştu ve İmam Hatip Okullarına övgüler yağdırdı.

İmam Hatip Ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği (İLK-DER) "Pazar Buluşmaları”nın konuğu olan Müdür Yanmaz, İmam Hatiplerin bu ülkenin geleceğine damga vuracak bir nesil yetiştireceğini, asla yılmaz, yıkılmaz, pes etmez olduğunu belirterek " eğer İmam Hatipliyseniz kendinizle gurur duyun, unutmayın ki hiçbir şey olamazsanız da Cumhurbaşkanı olursunuz" sözleri dikkat çekti. Böylece Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in GAÜN'deki konferansta yaptığı konuşmada, "İlahiyat öğrencileri, İmam Hatip öğrencileri bizim umudumuzdur"sözlerini farklı bir ifade tarzıyla tamamlamış oldu.

İMAM HATİPLİ YILMAZ, YIKILMAZ

İmam Hatiplerin bu ülkenin geleceğine damga vuracak bir nesil yetiştireceğini dile getiren Mustafa Yanmaz, "İmam Hatipli dediğin asla yılmaz, yıkılmaz, pes etmez" dedi. Yanmaz, 28 Şubat sürecinde İmam Hatiplerin üstüne bu kadar gelinmesine rağmen İmam Hatiplerin ayağa kalktığını ve ülkeyi de ayağa kaldırdığını dile getirdi.

ÇİFTÇİ ÇOCUĞUYUM

Konuşmasında geçmiş yaşantısından örnekler veren Yanmaz, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu ve özellikle anne ve babasına karşı çok hürmetkar olmaya çalıştığını, bir gün bile olsa onların gönlünü kırmadığını belirtirken, anne ve babasını son nefeslerine kadar yanında misafir etmekten onur duyduğunu anlattı.

SİSTEMLİ ÇALIŞIN

28 Şubat döneminde Isparta’da yaptığı çalışmaları ve hizmetleri de anlatan Yanmaz, burada bir balık çiftliğinin açılmasına öncülük ettiğini ve sistemli çalışmanın, proje üretmenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Pazar Buluşmaları”nın organizatörü Büşra Türkan da Mustafa Yanmaz ve misafirlere teşekkür etti.

İL MÜFTÜSÜ NE DEMİŞTİ?

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Üniversitesi (GAÜN) Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından hazırlanan "Mezuniyet Sonrası Hizmet Alanı olarak Diyanet” konulu konferansta yaptığı konuşmada, "İlahiyat öğrencileri, İmam Hatip öğrencileri bizim umudumuzdur” diyerek şunları söylemişti:"İlahiyat öğrencileri İmam hatip öğrencileri bizim umudumuzdur. Bu öğrenciler, ihmal edilemeyecek, ertelenmeyecek ve görmezlikten gelinemeyecek bir umuttur. Umutlarımızın hedefine ulaşmasını, yeşermesini, çiçeğe, yaprağa, meyveye dönüşmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Öğrenciler olarak sizlerin de büyük ümitleri var. Allah kimseyi ümitsiz bırakmasın. Diyanet, Fetva Kurumu, Dini Tedrisat bu milletin en temel kamu kurumudur. Bazen bir aşağılık kompleksine değil, büyüklük kompleksine kapılıyoruz zaman zaman. 60-70’li yıllarda biraz aşağılık kompleksi vardı, alan dardı. Şimdi İlahiyat mezununa Avustralya’dan Amerika’ya, Afrika’dan Orta Asya’ya kadar bütün alanlar açık. Kendisinin alan yetiştirmesini tamamladığı sürece bütün görevler emrine amade şekilde bekliyor” diye konuşmuştu. Haber Merkezi