Biz 2017 – 2018 sezonunda iyi yapılanma ve iyi desteklenmeyle iyi bir sevk ve idareyle başlarsak biz bu sene ikinci lige düşsek bile düştüğümüz gibi çıkar, çıktığımız gibi de en tepeye çıkarız. Bende bu yapının içerisinde Gaziantep gibi şanlı ve geçmişi büyük bir takımın içerisinde bulunmakta ve uzun vadeli çalışmaktan da memnuniyet duyarım. Bunu yapmak içinde bir hareket ve birleşim olması lazım. Yine söylüyorum Gazişehir kardeş takımımızdır ama neden ikisi de yaşatılmıyor, illa birinin ölmesi mi gerek. Bu mantalitenin yanlış olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

İKİ KARDEŞ TAKIMIN MÜCADELESİ OLACAK

Bu hafta sonu Gaziantep derbisinde Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak olan Gaziantepspor’da teknik direktör Oktay Derelioğlu, iki kardeş takımın mücadelesi olacağını söyledi. Gaziantepli futbol severlerden ayrımcılık yapmamalarını isteyen Derelioğlu, birleştirici ve yapıcı olunmasında fayda olacağını aktardı. Gaziantepspor’un geçmişini ve o formanın değerini anlatmaya hiç kimsenin zamanının yetmeyeceğini aktaran genç teknik adam, ligden düşseler bile yeniden çıkacaklarını kaydetti.

İSTEK VE ARZUMUZU SAHAYA YANSITACAĞIZ

Gazişehir Gaziantep ile kardeş takım olduklarını söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Oktay Derelioğlu, “İki takımın da iyi olması yönünde dileklerimiz var ama bizim için hafta sonu rakip olacaklar. Bizde kendi mücadelemizi, kalitemizi, istek ve arzumuzu sahaya yansıtacağız. Futbolcularımız ellerinden geleni yapıyorlar, durumumuzu ve pozisyonumuzu anlatmanın bir faydası yok. Biz elimizde ki imkanlar doğrultusunda ne varsa sahaya çıkıp en iyisini göstermeye çalışacağız, amacımız üç puan” dedi.

GAZİANTEP ESAS OĞLANDIR

Gaziantepli futbol severlerin bölünmemelerini isteyen Derelioğlu, “Ben bölünmeyi sevmeyen bir adamım. Toparlayıcı, birleştirici ve yapıcı bir insanım. İki tane güzide takımımız var benim isteğimde esas olan Gaziantepspor’dur. Esas delikanlı olan Gaziantepspor’dur, Gazişehir’de bizim kardeş kulübümüzdür. Ben böyle bakmalarını istiyorum. Bugün Gaziantepspor’un geçmişini ve o formanın değerini anlatmaya hiç kimsenin zamanı yetmez. Ben bu takımın 1999 – 2000 yılında formasını giymiş oyuncusu olarak burada şerefle ve onurla mücadelemizi gösterdik ve bütün herkese kök söktürdük. Burasını ben evim ve yuvam gibi hissediyorum, ben böyle yaklaşıyorum, Gazianteplilerin de böyle yaklaşmasını istiyorum. Gaziantep esas oğlandır, Gazişehir bizim kardeş kulübümüzdür. Onların da iyi olmasını cani gönülden isteriz bende desteklerim ama önemli olan Gaziantepspor’dur ben onu bilir onu söylerim ama hiç kimsenin de bölünmesini ve ikiye ayrılmasını istemem. Doğru ve gerçek neyse onu yapmak lazım, geçmişe sünger çekip, yaşananları unutmak lazım. Gaziantepspor’u yaşatmak lazım” dedi.

GAZİANTEPSPOR ŞANLI VE GEÇMİŞİ BÜYÜK BİR TAKIM

Gaziantepspor’a gelirken uzun vadeli projeler düşündüğünü aktaran Derelioğlu, “Ben başkanımızla da bu konuyu konuştum. Biz 2017 – 2018 sezonunda iyi yapılanma ve iyi desteklenmeyle iyi bir sevk ve idareyle başlarsak biz bu sene ikinci lige düşsek bile düştüğümüz gibi çıkar, çıktığımız gibi de en tepeye çıkarız. Bende bu yapının içerisinde Gaziantep gibi şanlı ve geçmişi büyük bir takımın içerisinde bulunmakta ve uzun vadeli çalışmaktan da memnuniyet duyarım. Bunu yapmak içinde bir hareket ve birleşim olması lazım. Yine söylüyorum Gazişehir kardeş takımımızdır ama neden ikisi de yaşatılmıyor, illa birinin ölmesi mi gerek. Bu mantalitenin yanlış olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU