Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 3 Tesha MR cihazı ile dünya standartlarında bir sterilizasyon ünitesine kavuştu.

Açılış töreninde konuşan Sterizilasyon Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Yasemin Zer, hizmete açılan ünitenin dünya standartlarında bir sterilizasyon merkezi olduğunu belirtti. Hizmete giren 3 Tesha MR ile ilgili bilgi veren Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Bayram ise, söz konusu cihazın sessiz oluşu özelliği ile Türkiye’de ilk olduğunu vurguladı.

Bayram, “2000 yılında hastanemizde MR yoktu. 10 röntgen cihazı ile hizmet veriyorduk. 2003’te ilk MR’ı aldık. Yeni aldığımız 3 Tesha MR ile birlikte merkezimiz Türkiye’nin en önemli radyoloji merkezlerinden birisi durumuna geldik. 70 santimetre açıklık ve sessiz çalışmasının yanı sıra, birçok fonksiyonu bulunan cihazımız sayesinde çok daha iyi hizmet vereceğiz. Şunu da belirteyim satın aldığımız MR’dan Türkiye’de sadece 10 tane bulunuyor” dedi.

İLKLERE İMZA ATIYORUZ

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Türkiye’de ilkleri alışkanlık haline getirdiğini belirten Başhekim Prof. Dr. Metin Kılınç ise, 3 boyutlu anjiyo cihazından sonra, çok fonksiyonlu 3 Tesha MR cihazı sayesinde, çekimlerin detaylı, ileri tetkiklerle olacağını vurguladı. Kılınç, “Artık hastalarımızı başka illere sevk etmeyeceğiz. Hastanemizde bu cihazı kullanabilen tecrübeli ve mahir insanlarımız da var. Üniversite hastanesi olarak biz Türkiye ve dünya ile yarışmak arzusundayız. Bu bağlamda sayın rektörümüzün işaret ettiği ufuk çizgisi bizleri durduğumuz yeri beğenmeye değil, geçtiğimiz yeri seyrettirmeye alıştırmıştır” şeklinde konuştu. BÜLTEN