*Erdoğan:Erken seçim olma ihtimali yüzde 50

*Orhan: Ak Parti Türkiye'yi erken seçime götürmek istemiyor

*Şeker: Erken seçim olmaz. Bundan eminim de söylüyorum

*Taşdoğan: Ak Parti'nin arka bahçesi değiliz

KAFALAR İYİCE KARIŞTI

AKP, MHP ve CHP'nin Gaziantep Milletvekilleri ve siyasiler, meclis başkanlığı, koalisyon ve sınırdaki sıcak gündemi değerlendirdi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, erken seçim ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirtirken, savaş hükümeti olmayacaklarını söyledi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de erken seçim ihtimalinin olmadığını, önümüzdeki hafta hükümetin kurulacağını iddia ederken, Türkiye'nin Suriye'ye girmeyeceğini de öne sürdü. MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan ise, Ak Parti'nin Türkiye'yi erken seçime götürmek istediğini belirterek, "MHP kötü gösterilmek isteniyor" dedi. MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, meclis başkanlığı seçimlerinde MHP'ye haksızlık yapıldığını söyledi.

ERDOĞAN: ERKEN SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, koalisyon çalışmalarının devam ettiğini, ancak erken seçim ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi. Erdoğan, "Erken seçim olma ihtimali yüzde 50 diyebiliriz. Erken seçimde sonuç değişir. Ak Parti kesinlikle oylarını artırır ve tek başına iktidara gelir" dedi.

ETRAFIMIZ SIKINTILI

'Siyasi istikrar ve güven sarsılırsa ekonomi sıkıntıya girer' diyen Erdoğan, "Ülkedeki dengeler alt üst olur. Hükümet ciddi tedbirler almasına rağmen 1 aydır ekonomi açılmadı. Siyasi istikrarsızlık güven endekslerini sarsıyor. Sağlıklı bir koalisyon olmazsa erken seçim kaçınılmaz olur. Halkımızın verdiği mesajlaı aldık" dedi. Savaş hükümeti olmadıklarını, yine olmayacaklarını belirten Erdoğan, "Etrafımız çok sıkıntılı. Ülke güvenliği söz konusu olursa gözümüzü kırpmadan Suriye'ye gireriz. Uluslaraası hukukun bize veriği haklar var. Silahlı kuvvetlerimiz gereğini yapıyor. Bu bölgede bir yapılanma çalışmaları var. İsteğimiz o bölgede kanın durması ve Türkiye'ye sirayet etmemesi" dedi.

ORHAN:BİZİM KABAHATİMİZ DEĞİL

MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, üçüncü tura kadar Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdiklerini dile geterek, "Netice böyle çıktıysa bu MHP'nin suçu değil. Biz parti olarak Ekmeleddin Bey'in arkasında durduk. Sayısal neticenin bu şekilde tezahürü bizim kabahatemiz değil" dedi.

'Gönlümüz hükümetin kurulmasından yana ancak erken seçimde olabilir' diyen Orhan, "Erken seçim ihtimali var. Ama bu en son seçenek. Önce koalisyon çalışmaları devam edecek" dedi.

İLKELERİMİZDEN TAVİZ VERMİYORUZ

MHP'nin olmazsa olmazlarının olduğunu dile getiren Orhan, "İlkelerimizden taviz vermemiz mümkün değil. Şartlarımızı sunacağız. Bu konuda çok netiz. MHP koalisyonu tıkamıyor. Türkiye'nin hükümetsiz kalmasını istemiyoruz ancak bizim söylediğimiz teklifler makul. Türkiye'yi erken seçime götürmek isteyen Ak partidir. MHP kötü gösterilmek isteniyor. Koalisyonu MHP tıkıyor deniyor. Böyle bir olumsuz algı var. Erken bir seçimden MHP güçlenerek çıkacaktır. Çok şükür tabanımız bize güveni ve tam yetkiyi verdi" diye konuştu.

ŞEKER:SEÇİM FİLAN OLMAZ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, erken seçim ihtimalinin olmadığını, önümüzdeki hafta hükümetin kurulacağını söyledi. Şeker, "Erken seçim filan olmaz. Mümkün değil. Emin olduğum için söylüyorum" dedi. Meclis başkanlığıda MHP'nin tutumunu da eleştiren Şeker, "MHP her zamanki yaptığını yaptı. Ak Parti'ye koltuk değneği oldu. Ak Parti'ye açıktan oy verseydi daha onurlu bir şey olurdu" dedi. Türkiye'nin Suriye'ye girmeceğini de ifade eden Şeker, "Sınırın güvenliği sağlanacak, asker sevkiyati onun için yapılıyor. Bundan sonra sınırdan mühimmat, silah ve geçişlere izin verilmeyecek" dedi.

TAŞDOĞAN:MHP'YE HAKSIZLIK YAPILDI

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, meclis başkanlığı seçimlerinde MHP'ye haksızlık yapıldığını söyledi. Algı operasyonu yaratıldığını belirten Taşdoğan, "MHP kendi adayına destek verdi. İlk gün söylediğimiz sözle son gün söylediğimiz söz aynı. Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı çağırır çağırmaz gitti, gizli kapaklı görüşmeler yaptı. Deniz Baykal'ı desteklemek zorunda değiliz. Çatı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nu neden desteklemediler. MHP, Ak Parti'nin arka bahçesi değildir. Kendi kuralları, ilkeleri olan bir partidir. Bize oy vermeyen insanların bizi dizayn etme çalışmalarını hayretle karşılıyoruz. Burada doğru tercihi MHP yapmıştır" dedi.

SINIRDA KÖTÜ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Ülkemiz sınırlarında kötü gelişmeler yaşandığını, bunun çok yakın takip edilmesi gerektiğini söyleyen Taşdoğan, "MHP olarak yakın takip ediyoruz. Göz göre göre burada başka bir devlet kurulmasına izin verilmemelidir. Bunun gereği öncelikle diplomatik yollardır. Sorun yurtta barış cihanda barış ilkesiyle çözülmelidir" dedi. Seçimin de bir çözüm olduğunu dile getiren Taşdoğan, seçime hazır olduklarını belirterek, "Henüz daha görev kimseye verilmedi. Görevlendirme süreleri biter her kapı kapandıktan sonra MHP'nin şartlarına uyulduğunda hükümet kurulabir. Seçimde bir çözümdür. MHP seçime hazırdır, seçimden korkmamak gerekir" diye konuştu. Meral KINACILAR