Spor Toto Basketbol Süper Ligi playoff çeyrek final eşleşmesi ilk maçında Anadolu Efes, evinde konuk ettiği Royal Halı Gaziantep’i 83-71 mağlup ederek seride durumu 1-0 yaptı. Anadolu Efes’te Dario Saric galibiyetin en büyük mimarı oldu.

Maça daha iyi başlayan taraf deplasman ekibiydi. Savunmada Efes’i zor şutlara sürükleyen Gaziantep temsilcisi, hücumda da yüksek yüzdelerle hücum ettiği ilk çeyreğin ilk beş dakikasını önde geçti. Anadolu Efes bulduğu boş şutları da sokmakta güçlük yaşarken çeyreğin bitiminde Derrick Brown’ın bire bir oyunlarıyla hücum edip bunlardan da verim alamadı. İlk çeyreği 16-19 önde tamamlayan taraf Royal Halı Gaziantep oldu. İkinci çeyreğe de Anadolu Efes çok tutuk başladı. Hücumlarda sık sık orta mesafe şutlara kalan Efes, bunları düşük yüzdeyle kullanmaya devam etti. İkinci çeyrekte dört dakika geride kalırken RH Gaziantep Jawad Williams ve Can Öğüt’ün bulduğu üçlüklerle skoru 21-27 yaptı. Rautins’in kaçırdığı atışa kadar deplasman ekibi altıda altı üçlük isabeti bulmuştu. İlk beş dakikayı Gaziantep temsilcisi 23-29 yine önde geçen taraftı. Anadolu Efes, Thomas Heurtel ve Cedi Osman ile farkı 2’ye indirse de Andy Rautins yay gerisinden farkı yeniden yukarı çekerek skoru 29-37 yaptı. İlk yarının bitimine iki dakika kala fark 10’a çıktı (31-41). Birkan Batuk’un bulduğu üç sayılık isabetle ilk yarı 39-44 sonuçlandı.

Üçüncü çeyrekte ise Julyan Stone fırtınası vardı. Hem içeriden hem dışarıdan skor üreten Birleşik Amerikalı, Efes’in geri dönüşüne engel olan isimdi. Efes bu çeyrekte savunmada vidaları sıkmasına rağmen bitime dört dakika kala RH Gaziantep 54-60’lık üstünlüğünü korudu. Bu çeyrek sonunda Anadolu Efes iyi savunmayla rakibini top kayıplarına sürükledi. Bitime 1:45 kala da Dario Saric’in üçlüğüyle skoru 60’da eşitledi ve akabinde yapılan top kaybı, Cedi Osman’ın smacıyla Anadolu Efes uzun bir süreden sonra öne geçti. Üçüncü çeyrek 62-62 beraberlikle sonuçlandı. Son çeyreğe de ev sahibinin sert savunmasıyla girildi. Konuk ekip skor üretmekte güçlük çekerken üst üste top kayıpları yaptı ve momentumu eline geçiren taraf Efes oldu. Maçta bitime 7.50 kala skor 68-62’ye geldi. Gaziantep temsilcisi hücumda sorunları çözemedi ve Efes bitime beş dakika kala farkı 11’e çekti (73-62). Maçı son beş dakikada koparmayı başaran Anadolu Efes, karşılaşmadan 83-71 galip ayrılarak seride durumu 1-0 yaptı.

Anadolu Efes’te Dario Saric 21 sayı ve 5 ribaund; Bryant Dunston 12 sayı, 7 ribaund; Thomas Heurtel 12 sayı, 6 asist üretirken,

RH Gaziantep’te Julyan Stone 15 sayı, 7 ribaund; Jawad Williams 11 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile oynadı.