10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da gerçekleşecek olan 2016 Avrupa Şampiyonasında A Milli futbol takımımız ilk rakibi ile 12 Haziran günü onayacak..

Türk milli takımı ilk maçını 12 Haziran Pazar günü saat 16.00’da oynayacağı karşılaşma Paris Saint Germain maçlarını oynadığı Parc Des Princes stadında oynayacak.

Fransa'nın Paris, Bordeaux, Nice, Marseille, Lyon, Toulouse, Saint-Etienne, Lens, Lille ve Saint-Denis şehirlerindeki stadyumlarda oynanacak olan karşılaşmalarda toplamda 2.5 milyon seyirci statlardaki yerini alacak.

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçların yapılacağı statlar şu şekilde:

STADE DE FRANCE

Stade de France, Fransa'nın başkenti Paris'in merkezinden 9 km uzaklıktaki Saint-Denis şehrinde bulunuyor. 1998 yılında Fransa-İspanya maçıyla açılışı yapılan stadın kapasitesi 80 bin kişiliktir. 98 Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapan stadyum EURO 2016'da da finalin oynanacağı yer olacak. EURO 2016 açılış karşılaşması yine bu statta ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak. A Grubundaki karşılaşma 10 Haziran'da saat 22.00’de başlayacak.

ARC DES PRİNCES

Paris Saint Germain maçlarını oynadığı stat 1972 yılında kapılarını açtı. Stadyumun kapasitesi 45 bin. A Milli takımımızın Hırvatistan ile oynayacağı ilk maçı bu stadyumda oynanacak. Fransa, Platini ile 1984 Avrupa Şampiyonası Kupası'nı bu stat'ta kaldırmıştı.

STADE PİERRE MAUROY

EURO 2016 turnuvası için tasarlanan stat 2012 yılında tamamlanmış ve Lille takımının maçlarına ev sahipliği yapmakta olan stat 50 bin kapasiteli

Stadyumun kötü hava koşullarından etkilenmeden maçların oynanabilmesi için çatısı açılıp kapanabilmekte.

STADE VELODROME

Olympique Marsilya'nın maçlarını oynadığı stadyumun kapasitesi 67 bin.

STADE DES LUMİERES

Lyon şehrinin futbol takımı olan Olimpique Lyon ile Fransız devletinin ortak yapımı olan stat 58 bin kişi kapasitesine sahip.

STADE GEOFFROY-GUİCHARD

Fransa'nın en eski futbol sahalarından birisi olan Stade Geoffroy-Guichard, Saint Etienne takımının maçlarına ev sahipliği yapıyor.

STADE FÉLİX-BOLLAERT

Stade Félix-Bollaert, RC Lens takımının maçlarını oynadığı stadyum. A Milliler grubundaki son maçını Çek Cumhuriyeti ile bu statta oynayacak. Stade Félix-Bollaert 35 bin kapasiteli.

STADE DE BORDEAUX

Bordeaux şehrinde yer alan yapımı 2015 yılında tamamlanan Stade de Bordeaux'un kapasetesi 42 bin kişiliktir.

STADİUM MUNİCİPAL

Toulouse takımının maçlarına ev sahipliği yapan stadyum 1938 Dünya Kupası için inşa edilmiş. 1949 ve 1997 yıllarında yenilenen stadyum 33 bin seyirci kapasiteli.

SPOR SERVİSİ