Şehitkamil Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen TYF Masterlar Türkiye Yüzme Şampiyonası için ülkenin dört bir yanından Gaziantep’e gelen yüzücüler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. yıldönümünde, saatler 09.05’i gösterdiğinde derin minnet duygularıyla andılar. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunda da gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve coşkuyla söylenen İstiklal Marşı’nın ardından master sporcular ilk kulaçlarını Ata’ya saygı için attılar.

ANLAMLI BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi ve Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, Gaziantep’te Alleben Yüzme Havuzunda bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ayrıca bu şampiyonada vefatının 79. yıldönümünde cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın şampiyonaya özel bir anlam yüklediğini ifade etti.

“Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. yıldönümünde sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunda bir ilk daha yaşanıyor. Gaziantep’te ilk kez Türkiye Yüzme Federasyonu Masterlar Türkiye Şampiyonası gerçekleştiriliyor. Bu yarışın bizlerin için en büyük anlamı ise kulaçların Ata’mız için atılması. Şampiyona 3 gün boyunca Türkiye genelindeki 32 spor kulübünden 168 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 25 yaş üstü sporcularımızın kulvarlarda yerini aldığı şampiyonda 80 yaşında bir sporcumuzun varlığı yaşam boyu spor yapılabileceğinin en güzel örneği. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, veciz sözünde “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” diyor. Bizler de onun bu sözüne istinaden sporun her alanında topluma faydalı bireyler yetiştirmeye gayret ediyoruz. Öncelikli bu amacımızdan sonra ise Türk bayrağını uluslararası arenada göndere çektiren şampiyon sporcular yetiştirmek, ulusal marşımızı coşkuyla söyletmek her zaman en büyük hedefimiz, hayalimiz. 7’den 70’e herkes için spor ilkesinin Allben Yüzme Havuzunda adeta hayat bulması bizler için ayrı bir mutluluk, farklı bir gurur. Katılımcı tüm sporcularımıza ve bu organizasyonun Gaziantep’te gerçekleştirilmesi konusunda büyük destekleri olan Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Sayın Erkan Yalçın, nezdinde tüm yönetim ve teknik kurul üyelerine teşekkür ediyorum.”

TAKDİRİ HAK EDİYOR

Türkiye Yüzme Federasyonu Masterlar Kategorisinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Demirel, Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunun işletme anlayışı ve ev sahipliği ile büyük takdiri hak ettiğini söyledi. Demirel, “Türkiye Yüzme Federasyonun yurt içi faaliyet programında yer alan yarışlar için Gaziantep’e geldiğimizde bu havuzda masterlar kategorisi Türkiye şampiyonasının yapılması için önemli bir kanaatimiz oluşmuştu. Şimdi bu şampiyonayı bu güzide havuzda yapmanın mutluğunu yaşıyoruz. Alleben Yüzme Havuzu işletme mantığı ve ev sahipliğiyle büyük bir takdiri hak ediyor. Türkiye genelinden Gaziantep’e konuk olan 32 spor kulübümüz ve 168 sporcumuz adına ev sahipliklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ