Bakan yetkisiyle idari görevden alındığını belirten Özkan, "Hakkımda ne bir soruşturma, ne bir dava var. OHAL kapsamında görevden alınmadığım için OHAL'e de başvuramıyorum. FETÖ ile bir ilgim yok. Gidip sordum, senin OHAL'le bir ilgin yok, sen idari görevden alındın dediler. Hatta projelerini iptal ettirdim diye Zirve Üniversitesi ile mahkemelik bile olmuştum. Ben şehit çocuğuyum, ülkemi seviyorum" dedi.

OHAL'LİK BİR DURUMUN YOK DEDİLER

Görevden alınmasının FETÖ operasyonlarının yapıldığı döneme denk gelmesi nedeniyle, kendisinin de FETÖ operasyonları kapsamında görevden alındığının yazılıp çizildiğini anlatan Özkan, "5449 sayılı kanunun 4.ncü maddesinin g bendine göre görevden alındım. Bakan yetkisiyle ben idari görevden alındım. Ülke ciddi bir süreçten geçiyordu, ortalık yangın yeri gibiydi. Çıkıpta bir soruşturma geçirmedim, dava geçirmedim, kendim gittim benim bir şeyim varmı dedim yok dediler. Şu anda OHAL'a başvuramıyorum çünkü senin OHAL'lik bir durumun yok, sen idare görevden alındın dediler" dedi.

KADROM ÜNİVERSİTEDE

Kadrosunun üniversitede olduğunu, üniversite rektörüne gittiğinde OHAL bitmeden kendisini göreve başlatamayacağını söylediğini belirten Özkan, "Kadrom 7 Aralık Üniversitesi'nde. Kadrom üniversitede duruyor, ama rektör beni başlatamıyor. Arafta kaldım. OHAL'e başvuramıyorum çünkü OHAL kapsamında görevden alınmamışım. OHAL'in bitmesini bekliyorum. Ben çok ilginç bir durumla karşılaştım, yediğimiz içtiğimiz yok, abdesimden şüphem yok. Ne 17-25 Aralıktan önce ne de sonra bunlarla yediğim içitiğim bir şey yok. Yiyenler içenler kendilerini biliyorlardır herhalde" diye konuştu.

FETÖ'YLE MAHKEMELİK BİLE OLDUM

Zirve Üniversitesi'nin Avrupa Birliği Projesi'ni iptal ettiği için mahkemelik olduğunu bile söyleyen Özkan şöyle konuştu:"2011yılında Zirve Üniversitesi'nin bir Avrupa Birliği projesi vardı. Gaziantep Üniversitesi, Sanayi Odası da proje ortaklarıydı. 17-25 Aralık'tan sonra Zirve Üniversitesi'ni projeden çıkardık. Bundan dolayı beni mahkemeye verdiler. Siyasi davrandığımızı öne sürdüler. Zirve Üniversitesi kapanınca dava otomatik olarak iptal oldu. Yani Fetö'yle yakından uzaktan bir alakam yok. Ben şehit çocuğuyum 14 yaşında babamı şehit verdik. Babam Fevzi Özkan 1990 yılında Gümüşpınar muhtarıyken PKK tarafından şehit edildi. Mağdur edildiğime inanıyorum, ülkemi sevdiğim için sesimi çıkarmadım. "Meral KINACILAR