Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde doğdu. Lise yıllarında Monte Vista’da Basketbol macerasına merhaba dedi. Colarado’da kolej takımında profesyonel hayatına giden yolda ilk adımını attı ve 2011 yılında Erie BayHawks takımında profesyonel basketbolcu oldu. Hedefleri vardı ve bir an bile durmaması gerekiyordu. Çok geçmeden NBA’nın güçlü ekiplerinden Charlotte Bobcats’a transfer oldu. Ordan Rusya’ya uçtu. Ve Triumph Lyubertsy takımıyla 1 sezonunu geçirdi. Ve şimdi ise Türkiye Basketbol Ligi’nin kaderini değiştirmek için Royal Halı Gaziantep’e geldi.

Ve Gaziantep27 yine farkını konuşturdu, Slovenya kampında bulunan Cory Higgins ile Gaziantep hakkındaki düşüncelerini konuştu.

Royal Halı’nın deneyimli oyuncusu Cory Higgins kariyerinin başlangıcından Royal Halı’ya geliş macerasını anlattı. Türk yemeklerini sevdiğini söyleyen Higgins kendisine örnek olarak babası Rod Higgins’i aldığını söyledi.

İşte genç yetenek Cory Higgins ile yaptığımız özel röportaj…

NBA’da Charlotte Bobcats’da kariyerin adına önemli bir sezon geçirdin. Sonrasında ise Avrupa’da basketbol hayatını sürdürme kararı aldınız. Bu bağlamda Royal Halı’yı seçmenizde etken ne oldu.?

Geldiğim takımda 1 yıllık sözleşmem vardı. Sezon bitince menajerim ile bütün opsiyonları gözden geçirdik. Gerek Ligin kalitesi gerek koçumuz ( Jure Zdovch ) gerekse yönetimin yaptığı yatırımları göz önünde bulundurarak buraya gelmenin en doğru karar olacağını düşündüm. Tabi geçen yıl Eurochallenge kupasında oynamış olduğumuz 2 maçtada yenilmemiz takımın ne kadar iyi bir durumda olduğunu gösteriyordu. Ve buraya gelmekte aldığım kararda pek fazla zorlanmadım. Çünkü başarıya aç ve ligde ve Avrupa’da hedefleri olan bir takıma kim gelmeyi istemezdi. Bende kariyerimini en doğru kararlarından birini aldığımı düşünüyorum ve burda bulunmaktan dolayı çok mutluyum.

Türkiye Basketbolu hakkında neler söylemek istersin?

Türkiye Ligi şuanda bana göre Avrupa'nın en yarışmacı ve en iyi ligi durumunda. Basketbol organizasyonu olarak çok üst seviyede. Türkiye ligine gelen oyuncular ve koçlarda bunun en büyük örneğidir. Uzağa gitmeden en büyük örneği Royal Halı’nın bu yılki yaptığı transferler. Paul Harris, Calloway, Willims çok önemli oyuncular. Hep birlikte bir takım olduğumuzda başaramayacağımız bişey olmayacağını düşünüyorum.

Royal Halı’daki hedefleriniz nelerdir?

Kendi bireysel hedeflerimden önce her zaman takımın hedefleri benim için önce gelir. Takımın maç kazanması için elimden geleni yaparım. Takımım maç kazandıkça buda benim kendimi geliştirmemde büyük rol oynayacaktır. Şu ana kadar elde ettiğim tüm bilgi ve becerilerimi önümüzdeki sezon Royal Halı’nın başarısı için sarfedeceğim. Şu an ki hedefim bu yönde. Koçun bana verdiği görevi kendime ve takımıma yakışır bir şekilde ifa edeceğim.

Favori oyuncunuz kimdir?

Rod Higgins yani babam. Çok iyi 4 yıllık NCAA sezonunun ardından 13 yıl boyunca Amerikanın NBA liginde bir çok takımda forma giyen babamı kendime örnek alıyorum.

Koç Zdovch’u nasıl buluyorsunuz…

Kamp sürecinde Milli takım dolayısıyla çok fazla çalışma fırsatımız olmadı. 1 haftalık bir süreç geçirdik kendisiyle. Tanıdığım kadarıyla ılımlı ve çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Ekip olarak çok iyi işler yapacağız.

Gaziantep’i gezdinizmi. Şehri nasıl buldunuz?

Kamp dolayısıyla Gaziantep'i çok fazla geme şansım olmadı. Ama antepteki sıcak havayı çok sevdim. gelmeden önce zaten antep ile ilgili düzenli yaşanabilir ve temiz bir şehir olduğuna dair bilgiler aldım. Kampı bitirip bir an önce Gaziantep'e dönmek istiyorum.

Kariyerinin en iyi anı?

Kolejde oynarken son senesinde Enisey liglerinde 3. olduğumuz yani Teksas'ı yendiğimizde, bu benim kariyerimin en güzel anıydı.

Şu an ve gelecekteki planların nelerdir?

Gelecekteki planlarından çok. Şu an için ise yapabildiğinin en iyisini yapıp Royal Halı Gaziantep'e ne kadar faydalı olabilirsim, ne kadar maç kazandırabilirsem o kadar iyi olacağı bir hedefim var. Ve tek düşündüğüm şey bu. Ligin bir an önce başlayıp, taraftarımızla buluşup onun dışında güzel bir atmosfer yakalayabilirsek galibiyet serileriyle hem biz mutlu olacağız hem de taraftarı yani Gaziantep’i mutlu edeceğiz. Bu da benim yeni sezon için en büyük planım…

İdeal bir takım sizce nasıl olmalıdır?

Bence ideal bir takımın parçalarının birbirine adapte olmasından geçer. Burda genel menejer zaten takımı yapılan emekler karşısında toplayarak büyük bir iş başarmış durumda. Takımda ki parçalar şu anda birbirine uyuyor. Burda da tabi takım kimyasından, oyuncular bireysel anlamda çok iyi olabilirler ama parçalar birbirine uymazsa hiç bir işe yaramaz…

Takım içinde uyum sorunu yaşadınmı. Arkadaşlık ortamı nasıl?

Takım içinde şuanda problem yaşamadım. Uyum sorunu yaşamadım. Basit oldu benim için çünkü takımdaki arkadaşlığın üst seviyede. Türkler, yabancılar hiç fark etmez şu anda herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Bu da bizim antrenmanlarda ve maçlardaki performansımızı yukarı çekerek daha çok maç kazanmamızı sağlayacaktır.

Geçtiğimiz sezon VTB’de önemli bir sezon geçirdiniz. Türk ve Rus basketbolu arasındaki fark sizce nedir?

Türkiye basketbolun hakkında pek birşey bilmiyorum. Geçen sene Gaziantep’e karşı yani şimdiki takıma karşı finalde oynamıştım.

Şundan eminim ki, çok güveniyorum Koç’a ( Jure Zdovch ) Bu lige çok iyi hazırlayacağını çok iyi biliyorum. Farktan bahsedemeyecem. Ancak araştırdığım kadarıyla Türk basketbolu geçmişten bugüne çok iyi işler yaptı. Dünya Kupası’nda Birleşik Amerika ile finalde oynamış ve kaybetmişlerdi. Oyun olarak ise geçtiğimiz sezon sadece şu anki takımıma karşı oynamıştık ve iki maçtada kaybetmiştik. Tabi çok iyi bir takımdı. Eğer diğer Türk takımlarıda böyleyse problem yaşamayız umarım. Bizim için çok zor olacak.

Rusya’dan ayrılma kararını nasıl verdiniz. Buraya gelmenizdeki en önemli etken ne oldu. ?

Sezon bittiğinde bütün opsiyonları menejerimle konuştum, buda benim için en iyi opsiyondu. Hem Türkiye liginin kalitesinden dolayı hem Koç’ dolayı hemde takımın yükselişe geçmesinden dolayı buraya geldim.

Buraya geldiğiniz günden buyana en çok neyi sevdiniz.?

Gaziantep te tabiki en çok sevdiğim şey yemek. Ben Türk mutfağına bayılan biriyim. Acı yemeklere ve baharatlı yemekleri çok severim. Türkiye’de bunun için tekrar dönmeyi dört gözle bekliyorum. Ama Slovenya’da şuanda kamp yapıyoruz ve kamp sürecesince en çok sevdiğim şey etrafın yeşil ve dağlık olması. Ve bu durum benim hoşuma giden birşey….

Royal Halı taraftarına bir mesajınız varmı.?

Elimizden gelenin en iyisini vereceğimize dair söz veriyoruz. Umarım sizde maçlara gelip bizi destekleyerek, bize istediğimiz havayı yakalatarak başarılı olmamızı sağlarsınız. Hepinizide maçlarımıza bekliyoruz. Umarım iyi bir yıl olacak bizim için ve bunun için de iyi bir takımımız var.

Son olarak eklemek istediğiniz?

Gaziantepteki evime yerleşmeyi dört gözle bikliyorum, orada daha fazla çalışıp inşallah lige hazır olmak istiyorum.

Röportaj: ALİ BUDAK