Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, yeni sezon çalışmaları kapsamında transferde ki ilk imzasını Denizlispor’da forma giyen Muhammed Himmet Ertürk’e attırdı.

Gelecek sezon kadrosunu güçlendirmek ve aynı zamanda gençleştirmek isteyen mavi – beyazlı yönetim 21 yaşında ki futbolcu ile üç yıllığına anlaşma sağladı.

Teknik direktör Hakan Kutlu’nun kadrosunda görmek istediği genç futbolcu ile her konuda anlaşma sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, genç ve gelecek vaat eden futbolcuları kadrosuna katmaya devam edecek.

HATALARDAN DERS ÇIKARTTIK

Kanat oyuncusu Muhammet ile 3 yıllık sözleşme imzalandıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yönetim kurulu üyesi İbrahim Açıkgöz, “İç ve dış transferde çalışmalarımız sürüyor. Geçen yılki hatalardan ders çıkarıp yeni sezonda güçlü bir ekip olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

MUHAMMET HİMMET ERTÜRK KİMDİR?

Futbola 11 yaşında Pamukspor'da başladı. 2008 yılında Denizlispor tarafından transfer edildi. 2009-10 sezonunda Denizlispor'un U-16 takımda forma giymeye başladı. Ligde attığı 5 gol ile takımının Türkiye finallerine kalmasında büyük katkıda bulundu. Finalde Beşiktaş'a 1-0 yenilip, Türkiye ikincisi oldular. Sonraki sezon bu sefer U-17 ile Türkiye finallerine kalırlarken, Ertürk attığı 9 golle dikkat çekti. 2011-12 sezonunda Denizlispor A2 takımında forma giymeye başladı.

Ağustos 2012'de Beşiktaş'ın altyapısına transfer oldu. Boluspor ile yapılan hazırlık karşılaşmasında sahaya ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Beylerbeyispor ile oynanan hazırlık maçında ise Samet Aybaba tarafından sahaya ilk 11'de sürüldü. Sezonun devamında Beşiktaş A2 forması giyip, play-offlara çıktı.

2013-14 sezonunda eski takımı Denizlispor'a transfer olup, 2 sezon için profesyonel sözleşme imzaladı. Buna rağmen sezon içinde A2 takımında forma giydi. Devre arasında ise Spor Toto 3. Lig ekibi Kırıkhanspor'a kiralandı. 19 Ocak 2014'te kariyerinin ilk profesyonel maçına Erzincan Refahiyespor karşısında çıktı. Bir hafta sonra Gölcükspor'a kariyerinin ilk golünü attı. 2014-15 sezonunda Denizlispor'a dönen futbolcu, 1. Lig'deki ilk maçına 23 Kasım 2014 tarihinde Antalyaspor karşısında ilk 11'de çıktı.

MUHARREM TÜRKOĞLU