MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in siyasette ilk göz ağrısı olduğunu ve acemiliğinin Gaziantep'te geçtiğini söyledi.

Şimşek, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıltladı. "Gaziantep benim siyasette ilk göz ağrım. Acemilik Gaziantep'te geçti" diyen Şimşek, "İngiltere'de çok severek başarılı olduğumu düşündüğüm bir iş yapıyordum. Ama vatana hizmet olunca geldik. Gaziantep yapısal dönüşümün de başlayabileceği bir yer. Gaziantep'te muazzam bir ruh, başarı var. Çok zengin bir mutfağı ve tarihi var. Gaziantep benim için gurur kaynağı. Tekrar Gaziantep'ten aday olmak benim için onur kaynağı" şeklinde konuştu.

GELİR AYAĞI OLMADI

Siyaseten konuların bir çok tarafa çekildiğini belirten Şimşek, "Bugün Türkiye'de bir siyasi olarak maksadım, hiçbir zaman makam mevki ve gelir ayağı olmadı. Burada manevi bir haz var MKYK'da olmuşum olmamışım hiç önemli değil. Biz konuya makam mevki çerçevesinde yanaşmadık. Temelde ülkeye hizmettir. Tartışmalara gelince, Türkiye nispeten küçük, dışa açık bir ekonomidir. Hepimizin derdi bu ülkede büyümeyi nasıl sürdürülebilir patikaya oturturuz. Nasıl daha çok istihdam sağlarız. Esas itibariyle refahı nasıl üst noktalara taşırız. Zaman zaman biz farklı düşünüyoruz gibi haberler yansıyor. Kendi şahsımla ilgili yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Biz güçlü bir ekibiz ve bu ekibin amacı refahı artırmaktır" dedi.

YATIRIMLAR SEKTEYE UĞRAYABİLİR

Şimşek devamla: "Çözüm sürecinin sekteye uğraması ve terör olaylarının artması Türkiye'nin potansiyel büyümesini olumsuz etkiler. Çözüm sürecinde hükümet samimiydi. Biz temel özgürlükler anlamında ne adım atılması gerekiyorsa attık. Etnik farklılıklar bazında hak ve özgürlük konusunda bir tereddüt yok. Bunun karşılığında ne beklenir, silahlı terör unsurlarının silahlarını bırakması... Bu sorunları konuşarak çözme çabasına girmeleri gerekiyordu. Biz samimi bir şekilde çözüm sürecini hayata geçirdik ama karşı taraf silahları bırakacağına daha çok silah edindi, daha çok adam kendi saflarına katmaya çalıştı. Biz vatandaşlar yapılan yatırımlarla teröre karşı duracak derken, terör örgütü daha çok baskı yaptı ve vatandaş gerekli tepkiyi ortaya koyamadı. Siz alanı terör örgütüne bırakırsanız, bunun demokraside yeri var mı? Hangi demokrasi eli silahlı eşkiyanın dağda şehirde dolaşmasına izin verir"