Gaziantep’teki 35 bin öğrenci, çalan ilk ders zili ile okula başladı.
Türkiye genelinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı bugün çalan ders zili ile başladı. Gaziantep’te ikamet eden 35 bin anasınıfı ve 1. sınıf öğrencisi ‘uyum programı’ kapsamında okul hayatına başladı.
Anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘uyum programı’ uygulamasıyla Gaziantep’teki 35 bin öğrenci ders başı yaptı.
Uygulanan ‘uyum programı’ sonrası Gaziantep genelindeki 520 bin 264 öğrenci, 15 Eylül Pazartesi günü okula başlayacak. Gaziantep’te bu yıl 18 bin 500 öğretmen görev yapacak.
Gaziantep-Şehitkamil Nilgün İsmet Akınalan İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep’in eğitimde geri olduğu algısını ortadan kaldırmak için çalışacaklarını söyledi. Celalettin Ekinci, diğer birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da Gaziantep’i Türkiye’deki marka şehirler arasına koymak için çabalayacaklarını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, şunları söyledi:
“Gaziantep, eğitimde bu sene Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerime, çalışanlarıma ve velilere güvenerek şöyle bir söz veriyorum. Gaziantep bu sene eğitimde çağ atlayacak. Bütün özverimiz, gayretim, çabamızla bugüne kadarki Gaziantep’in eğitimdeki geri olduğu algısını değiştirmek için, tamamen yok etmek için bir çaba içerisine gireceğiz. Biliyorsunuz Gaziantep’imizde böyle bir anlayış var. Eğitimde oldukça kötü olduğumuz, sonlarda olduğumuz şeklinde bir algı var. Bu algıyı tamamen yok etmek istiyoruz.
Gaziantep’imiz gerçekten Türkiye’de eşi benzeri olmayan güzellikleri içerisinde barındıran, eğitime destek noktasında bütün işadamlarının, hayırseverlerin canı gönülden destek verdikleri örnek bir il.
Bu kadar güzelliğin olduğu bir şehirde eğitimde başarısız olmak çok büyük bir başarıdır. İmkansızı başarmaktır. Biz bu güne kadar bu imkansızlığı başarmışız. Dolayısıyla el ele vererek, gönül gönle vererek inşallah 2014-2015 eğitim öğretim yılında Gaziantep’imizi diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da Türkiye’nin marka şehirlerinden birisi haline getireceğiz.”
Törenin ardından okuldaki sınıfları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.